Очаква се сериозен спад в покупките онлайн след неделяСтатистиките сочат,

...
Очаква се сериозен спад в покупките онлайн след неделяСтатистиките сочат,
Коментари Харесай

Днес е последният за годината връх в е-търговията

Очаква се сериозен спад в покупките онлайн след неделя

Статистиките сочат, че най-силната интензивност – трафик и продажби – на електронните магазини е в първите две седмици на декември (източник: CCO Public Domain)

Тази седмица е пикът на предколедното онлайн извършване на покупки, сочи разбор с систематизирани данни от Европа, Латинска Америка, Азия, Африка и Съединени американски щати на компанията за ретаргетинг RTB House.

Следващото повишаване в онлайн интензивностите ще бъде чак след Коледа, когато стартира дейното извършване на покупки за Нова година, съгласно разбора, основан на технология с надълбоко учене.

Статистиките сочат, че най-силната интензивност – трафик и продажби на електронните магазини е в първите две седмици на декември, а върхът на скалата през 2017-а е доближат на 12 декември, когато потребителите са посещавали онлайн магазини с 19% по-често и са пазарували с 50% повече от междинното за месеца.
още по тематиката
Седмица преди празника продажбите стартират да падат и в България доближават най-ниското си равнище на Бъдни вечер – тогава трафикът е с съвсем 25% по-малко, а продажбите – с 48% под междинните за декември.

Броят на визитите в електронните магазини и броят на транзакциите стартират да нарастват последователно след Бъдни вечер. Например, на 27 декември визитите и продажбите на онлайн магазините нарастват с 3% над междинната за декември. Това са най-високите равнища след Коледа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР