Очаква се секторът на бизнес пътуванията в световен мащаб да

...
Очаква се секторът на бизнес пътуванията в световен мащаб да
Коментари Харесай

Секторът на бизнес пътуванията ще загуби $820 милиарда, заради коронавируса

Очаква се секторът на бизнес пътуванията в международен мащаб да бъде ударен съществено от следствията от ковид. Около 820 милиарда $ ще са загубите, като огромна част от тях ще са за сметка на Китай, защото корпорациите лимитират пътуванията в резултат на коронавирусната зараза, заяви Reuters.

Бизнес пътуванията до Азия са най-тежко наранени, като три от четири компании оповестяват, че са отменили или прекратили всички или множеството бизнес пътувания до Китай, Хонконг, Тайван и други азиатско-тихоокеански страни, демонстрира изследване на Global Business Travel Association (GBTA).

Бързо разпространяващият се вирус, който дийде от китайската провинция Ухан, взе повече от 4000 жертви, най-вече в Китай, като в същото време удари бизнеса в международен мащаб. " Коронавирусът оказва доста въздействие върху бизнеса ", споделя в изказване основният действен шеф на GBTA Скот Соломбрино.

" Въздействието върху промишлеността за бизнес пътувания и за стопанската система като цяло, не може да се подценява ". Китай, който означи 95% спад в бизнес пътуванията след експлоадирането, се чака да загуби 404,1 милиарда $ доходи от този спад, последвани от 190,5 милиарда $ загуба за Европа. Авиокомпаниите и хотелиерският отрасъл, които нормално са най-големите бенефициенти на корпоративни разноски, също претърпяха удар върху приходите, защото вирусът продължава да се популяризира, обявиха от браншовата група. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР