Очаква се растежът на германската икономика да бъде по-бавен от

...
Очаква се растежът на германската икономика да бъде по-бавен от
Коментари Харесай

Ifo: Растежът на най-голямата европейска икономика догодина ще бъде по-слаб от очакваното

Очаква се растежът на немската стопанска система да бъде по-бавен от предстоящото през идната година, съгласно най-новите данни от института Ifo, представени от международните организации. Причината: продължаващите проблеми във веригите за доставки и новата вълна от инфекции с Covid-19.

Институтът Ifo намали прогнозата си за напредък в най-голямата европейска стопанска система през 2022 година до 3,7%, по отношение на по-ранна оценка от 5,1%.

" Продължаващата рецесия при доставките и четвъртата вълна на ковид видимо забавят немската стопанска система ", съобщи Тимо Волмерсхойзер, който е началник на прогнозите на Ifo.
 Германия: междинната класа се топи
Германия: междинната класа се топи

Средната класа в Германия се топи. Особено застрашени от изпадане в по-ниския пласт на обществото са да вземем за пример фамилиите с двама възрастни и две деца с месечен приход сред 3000 и 4000 евро

Нарушаването във веригите за доставки докара до световен дефицит на материали безусловно във всичко - от дървени материали до полупроводници. В същото време Германия се оправя с четвъртата вълна на пандемията, като предприятията в някои региони на страната са принудени да затварят рано, а на неимунизираните хора е неразрешено да влизат в магазини, които не са от първа нужда.

Намалената икономическа прогноза може да се окаже сериозен проблем за новото немско държавно управление, което пое властта предходната седмица, защото то се стреми да даде подтик на стопанската система с големи вложения в планове, свързани с цифровизацията и климата.

Очаква се немският БВП да се свие с 0,5% през последното тримесечие на 2021 година, защото стопанската система се бори да се върне към равнището си преди пандемията, разясняват още от Ifo. За тази година се чака растежът да излезе на 2,5%. Възстановяването ще се форсира през втората половина на 2022-а, " защото вълната на ковид отшумява и рецесията при доставките последователно ще отшуми ", добави Волмерсхойзер.
 Германия: годината на рекордните банкрути
Германия: годината на рекордните банкрути

През 2021 година Германия отбелязва голям растеж на банкрутите: причина за това е рекордно повишаване на случаите на неплатежоспособност при частни лица и дребни компании. Големите предприятия банкрутират по-рядко
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР