Очаква се президентът Румен Радев да подпише указ за назначаване

...
Очаква се президентът Румен Радев да подпише указ за назначаване
Коментари Харесай

Президентът подписва указа за служебно правителство

Очаква се президентът Румен Радев да подпише декрет за назначение на служебно държавно управление, откакто 45-ото Народно заседание не съумя да излъчи постоянен кабинет.

Вероятно Стефан Янев, секретар по сигурност и защита на президента, ще оглави служебния кабинет. Янев беше вицепремиер и министър на защитата и в служебно държавно управление на Огнян Герджиков, назначено от Радев през януари 2017 година.

Държавният глава бе показал 11 май като най-ранна допустима дата за декрет за служебно държавно управление и сподели, че съставът му ще бъде уравновесен:

„ Служебното държавно управление има доста дребен времеви мандат, упованията към него са големи, отговорностите са огромни, и то е въпрос на баланс, да се откри най-хубавият екип, който да съчетае по най-благоприятен метод, тъй че да извърши тая сложна задача “.

Това ще бъде 6-ият длъжностен кабинет в най-новата ни история и втори за президентския мандат на Радев.

С различен декрет президентът ще разпусне 45-ото Народно заседание и ще насрочи парламентарни избори. Президентът на няколко път съобщи, че предварителният избор ще бъде на 11 юли.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР