Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да пътува до

...
Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да пътува до
Коментари Харесай

Предвижда се среща на Байдън с лидерите на НАТО в Брюксел следващата седмица

Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да пътува до Брюксел идната седмица, с цел да се срещне с водачите на НАТО и да разиска войната на Русия в Украйна, обявиха в понеделник осведомени със обстановката американски и задгранични източници.

Планът, който към момента се доуточнява, планува Байдън да се срещне с други водачи от алианса на НАТО в Брюксел на 23 март, обявиха трима от източниците.

Те предизвестиха, че проектите може да се трансформират поради бързо разрастващата се обстановка в Украйна, заяви Ройтерс.

Срещата се организира в миг, когато съветските сили не престават да ускоряват офанзивите си против Украйна.

Един от източниците съобщи, че Байдън може да пътува и до Полша, където опасенията се усилиха след съветската офанзива против огромна украинска база на няколко километра от границата, при която починаха 35 души.

Членовете на НАТО се тормозят да не бъдат въвлечени във боен спор с нуклеарната мощ Русия. Байдън нееднократно е заявявал, че Съединените щати няма да изпращат сили в Украйна, само че ще пазят " всеки сантиметър " от територията на НАТО.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки съобщи, че Съединените щати са тясно ангажирани с сътрудниците си от НАТО и европейските си съдружници, само че че не е взето дефинитивно решение за президентско пътешестване.

Откакто на 24 февруари стартира нашествието на Русия в Украйна - най-голямото нахлуване против европейска страна от Втората международна война насам, Съединените щати и техните съдружници координираха необятни наказания против Москва и президента Владимир Путин. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР