Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите

...
Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите
Коментари Харесай

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през идващото десетилетие Съединените щати да поддържат глобите против Москва, с цел да понижат доста енергийните доходи на Русия.

Джефри Пайат, помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на енергийните запаси, акцентира нуждата от този нескончаем метод, като уточни, че той би трябвало да продължи, до момента в който президентът Владимир Путин поддържа сегашната си позиция в спора.

Пайат акцентира, че посредством непрестанно ограничение на приходите на Русия от петрол и газ се цели да се предотврати бързото превъоръжаване за евентуални бъдещи военни инициативи, даже при положение на спокойно решение в Украйна.

Първоначално глобите бяха наложени през февруари 2022 година след нахлуването на Русия в Украйна. Те обгръщат разнообразни ограничения, в това число налагане на таван на цените на износа на нефт от $60 и ограничавания върху търговията с съветски петролни артикули и дизелово гориво.

В отговор Москва приключи газовите потоци към Европа, което в допълнение понижи енергийните ѝ доходи. През ноември Съединени американски щати в допълнение постановиха наказания на съветския експорт на газ, ориентирани към създаването на плана Arctic LNG 2.

Въздействието на тези ограничения е осезаемо, като главните съветски производители на петрол и газ регистрират 41% спад в продажбите за първите девет месеца на настоящата година, както се показва в последния отчет на централната банка.

Прогнозите на Международната организация по енергетика сочат фрапантно понижаване на приходите на Русия от петрол и газ с повече от половината, като те ще спаднат от $75 милиарда през 2021 година до почти $30 милиарда в края на десетилетието. Агенцията също по този начин предвижда понижаване на половина на каузи на Русия в международната търговия с газ до 2030 година

В отговор на изказванията на Пайът, Дмитрий Песков, представител на Кремъл, призна , че Москва възприема тези наказания като трайна действителност. Песков добави, че се чака Съединени американски щати да продължат да оказват напън върху Русия, което може да докара до нарушение на формата на търговско-икономическите връзки.

Въпреки тези ограничения, не престават да съществуват провокации при използването на наложените ограничавания, което разрешава на съветските енергийни артикули да намерят различни пазари в страни като Индия и Китай. Песков акцентира устойчивостта на международната стопанска система оттатък рамките на американския пазар, като посочи продължаващото търсене на съветски енергийни запаси.

Прилагането на ценовия таван от $60 за износа на съветски нефт срещна компликации, което накара Министерството на финансите на Съединени американски щати да ускори дейностите против нарушителите, като наложи наказания на две компании.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР