Очаква се през пролетта на следващата година китайският президент Си

...
Очаква се през пролетта на следващата година китайският президент Си
Коментари Харесай

Путин покани Си Дзинпин в Москва през пролетта

Очаква се напролет на идната година китайският президент Си Дзинпин да посети Русия - това стана ясно от видеоконферетния диалог сред него и Владимир Путин.

От Кремъл прецизираха, че съответна дата за визитата не е избрана, само че по думите на Путин, тя ще покаже " близостта на руско-китайските връзки ".

Според анализатори, вероятно посещаване ще се пояснява и като форма на взаимност на Пекин с Москва на фона на войната в Украйна. Стратегическото партньорство и двустранните връзки в редица сфери, измежду които енергийната и военната, бяха измежду акцентите в разговора сред двамата президенти.

След нашествието на Русия в Украйна, Западът наложи тежки наказания на Москва, Пекин обаче се въздържа от директна рецензия на военните дейности, като показва " нуждата от мир ".

" В изискванията на растящо геополитическо напрежение, смисъла на руско-китайското стратегическо партньорство като стабилизиращ фактор се усилва. Нашите връзки почтено устояват на всички тествания, демонстрират зрялост и резистентност, не престават динамично да се уголемяват. Очаквам Ви, уважаеми господин президент, скъпи приятелю, чакаме ви напролет на идната година в Москва с държавно посещаване. Това ще покаже на целия свят силата на руско-китайските връзки по основни въпроси ", сподели Путин.



" По време на нашето ръководство, китайско-руското всеобхватно партньорство и стратегически взаимоотношения демонстрират зрялост и резистентност. Вътрешният капацитет и специфичното значение на двустранните връзки се усещат от ден на ден. Успешно и поредно се извършват се редица взаимни планове в предпочитани браншове ", сподели Си Дзинпин.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР