Очаква се повишена лавинна опасност на Витоша поради снеговалеж и

...
Очаква се повишена лавинна опасност на Витоша поради снеговалеж и
Коментари Харесай

ПСС предупреждава за повишена лавинна опасност

Очаква се нараснала лавинна заплаха на Витоша заради снеговалеж и мощен вятър. За това предизвестиха от Планинската избавителна работа.

Опасност от лавини има най-вече на стръмни скатове със северно и североизточно ревю (Дупките на Стената, Комините, Резньовете и други).

От ПСС приканват за деликатно сортиране на маршрута освен за Витоша, само че и на други планини и скатове с сходно ревю (Лавината на Боровец, Чашите на Банско и улеите на Рилски езера).

От Българската асоциация по ски свободен и рисков жанр също предизвестяват на уеб страницата си за действителни предпоставки за навяване на снежни дъски на стъмни източни и североизточни скатове. На доста от местата в резултат на изобилният снеговалеж предходната седмица към този момент основата е " загладена и покрита ".

" Обръщайте внимание на очевидно навяти зони и ги избягвайте, а по време на бурята се движете доста внимателно и с ясната мисъл за вероятни изгубвания. "

В дните след неделя се чака повишение на температурите, което в първите моменти може в допълнение да способства за дестабилизиране на снежни дъски.

" Витоша ски " отвори първата писта за сезона

Писта Меча поляна от през днешния ден към този момент работи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР