Очаква се по-късно днес президентът Джо Байдън да говори по

...
Очаква се по-късно днес президентът Джо Байдън да говори по
Коментари Харесай

САЩ ускорява евакуацията от летището в Кабул. Путин и Меркел обсъждат ситуацията

Очаква се по-късно през днешния ден президентът Джо Байдън да приказва по тематиката, разгласи Белият дом. По-рано тази седмица Байдън разяснява пред ABC News, че американските военни може да останат и след плануваната първична дата за евакуиране 31 август с цел да оказват помощ за евакуацията на американци.

Германски жител е бил ранен до момента в който се е придвижвал към летището в Кабул, заяви представител на държавното управление в Берлин, представен от Ройтерс. Мъжът е получил здравна помощ и скоро ще бъде изведен от страната.

От външно министерство оповестиха, че 14 български жители досега са изведени от Кабул, а други четирима са на несъмнено място и ще бъдат евакуирани в идващите часове.

Германският канцлер Ангела Меркел дойде на евентуално последното си посещаване в Москва като държавен началник. Разговорите с съветския президент Владимир Путин са с фокус Афганистан, само че двамата се чака да обсъдят обстановката в Беларус и обтегнатите двустранни връзки след опита за отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални тъкмо преди една година.

Друга съществена тематика за Путин и Меркел е мирният развой в Източна Украйна, както и газопровода „ Северен поток 2 “, който заобикаля Украйна и я лишава от директни такси.

В неделя Ангела Меркел ще посети Киев за диалози с президента Володимир Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР