Очаква се от прокуратура в Благоевград да дадат повече информация

...
Очаква се от прокуратура в Благоевград да дадат повече информация
Коментари Харесай

Все още няма задържани за обира в Благоевград, експерти зоват за повече сигурност

Очаква се от прокуратура в Благоевград да дадат повече информация по отношение на въоръжения обир на инкасо автомобил, който беше осъществен в събота. Все още обаче арестувани няма.

До момента нито от държавното обвиняване, нито от полицията са дали информация по случая.

Не е ясно и каква е открадната сума

По време на обира беше прострелян охранител на инкасо колата, който е настанен във ВМА в тежко положение. Продължава издирването на тримата причинители на въоръжения обир.

Вчера край Мало Бучино беше открит опожарен автомобил. По непотвърдена информация, марката на запалената кола съответствува с тази на крадците. Заради опожаряването мъчно биха могли да се намерят отпечатъци или материални доказателства.

Експерти зоват органит да се намесят интензивно в битката с обирите на инкасо коли

Един от тях е някогашният шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи проф. Калин Гайдаров.

Един от охранителни пострада тежко, точно това е детайлността, която разграничава тези случаи от предишни сходни, които се натрупаха през последните години.

Според проф. Калин Гайдаров общото сред всички тези случаи е че постоянно остават неразкрити и касаят огромни откраднати суми.

“Това е тежка престъпност. Обществото би трябвало да получи отговор. Това визира всички и желаеме да живеем в сигурност. Всеки един от нас желае да живее в страна, която да носи отговорност за личните си жители ”, сподели специалистът по сигурност.

“Питането тук е – Защо не се разкриват такива събития, които се натрупват в годините? В последна сметка те се реализират по един и същи метод. Тези хора са намерили сполучливия механизъм, в който не бъдат хванати и осъдени ”, изясни той.

Според него с престъпния контингент би трябвало да се работи изпреварващо.

“Винаги се подхващат дейности откакто случи нещо сходно. Къде е профилактиката, предварителната защита, базите с данни за нарушители. Трябва да има навлизане в средите на хората, които вземат участие в обирите ”, посочи проф. Калин Гайдаров.

Източник: БНТ 

Още вести четете в категорията Крими&Темида. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР