Очаква се около 58% избирателна активност на изборите в неделя,

...
Очаква се около 58% избирателна активност на изборите в неделя,
Коментари Харесай

Маркет линкс: Очаква се около 58% избирателна активност на изборите в неделя

Очаква се към 58% изборна интензивност на изборите в неделя, сочи изследване на „ Маркет линкс “.То е финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията, извършено е измежду 1112 лица над 18 година в страната в интервала 2–7 ноември по методите на директно, персонално изявление и онлайн анкета.„ Влиянието на Коронавирус рецесията върху електоралните настройки може да се види в към 6%, които са ги трансформирали във връзка с президентския избор. Тук може да се направи връзката с динамичността на низходящия тренд въпреки и не доста мощно изразен в поддръжката за президента Радев “, изясни социологът от „ Маркет линкс “ Добромир Живков.

Президентските избори евентуално ще се решат на втори тур. Това е изводът на социолозите от "Маркет линкс ".Пряката връзка с ограниченията се реализира с президента, а не със служебния кабинет. Негативна акция против президента от други съперници също играе роля евентуално, добави Живков.

Румен Радев събира поддръжка от 46,%. Това е разлика от повече от 20 пункта пред втория. Подкрепеният от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков получава 25,6%.

Кандидатът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е трети - с 10,3%. Лозан Панов има поддръжка на 7,7%.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов има 2,6 на 100 от гласуващите. А певицата Луна Йорданова е шеста по резултат - с към 1,3 %.
За парламентарния избор ГЕРБ-СДС се обрисува като безапелационен победител, имаме възобновяване известно на ГЕРБ, а резултатът може да се промени с плюс минус % и половина, само че доста нагоре няма накъде. Може би са постигнали оптимални проценти, изясни Живков.
Според него при „ Продължаваме промяната “ има отражение въпросът с поданството на Кирил Петков, само че се чака и да има смяна на резултата с два-три % нагоре или надолу при вота в неделя. При тях се оформя и партийно ядро, добави социологът.

Относно левицата съгласно Живков няма забележителна смяна на резултата от юли, а Движение за права и свободи имат растеж за сметка евентуално на кандидатурата за президент на Мустафа Карадайъ.

Според социолога на тези избори ще е положително достижение да имаме 52% интензивност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР