Очаква се новият министър-председател на Обединеното кралство Лиз Тръс да

...
Очаква се новият министър-председател на Обединеното кралство Лиз Тръс да
Коментари Харесай

Защо Великобритания иска да разхлаби имиграционните правила

Очаква се новият министър-председател на Обединеното кралство Лиз Тръс да разхлаби имиграционните правила в опит да подтиква икономическия напредък на фона на предизвестията за криза. По този метод министър председателят има за цел да подтиква бизнеса на страната във време на световна рецесия, покачваща се инфлация и отрицателните последици за Острова след Брекзит, пишат английските медии.

Недостигът на работни фрагменти във Англия се задълбочава, а свободните работни места са от ден на ден. Именно по тази причина Лондон ще опита да ги запълни посредством наемане на задгранични служащи с по-малко администрация.

Още от началото на своя мандат Тръс се сблъска с настояванията на промишлеността повече мигранти да получат работни визи, с цел да дойдат в Обединеното кралство, написа The Guardian. Недостигът на работна ръка е едно от главните опасения на работодателите в редица браншове.
 Англия посреща може би най-тежкия дефицит на работна ръка измежду всички богати народи
Англия посреща може би най-тежкия дефицит на работна ръка измежду всички богати народи

В стопанската система има 1,3 милиона свободни работни места

Бизнесът, изключително в бранша на хотелиерството и ресторантьорството, беше разтресен от визовата система на страната, която породи дефицит на квалифицирана работна ръка.

Даунинг стрийт не отхвърля, че министър-председателят възнамерява да разреши на задграничните служащи да се реалокират в Обединеното кралство по-лесно, заяви и осведомителната организация PA.

Очаква се наложеният сега таван за банкет на чужденци да бъде вдигнат и 6-месечните визи да бъдат удължени. Според държавен източник, представен от английската преса, са нужни незабавни ограничения стопанската система да се снабди с служащи с нужните умения, в това число в селското стопанство, с цел да се подтиква растежът.

Освен това Лиз Тръс е дала ясно да се разбере, че желае да види завръщането на работа на стопански неактивните хора.

Очаква се държавното управление да излезе с съответни проекти за промени в миграцията до края на годината.

Наскоро държавен отчет предизвести, че дефицитът на служащи се отразява зле на хранително-вкусовия и селскостопанския бранш, като все по-често принуждава фермерите да унищожават реколтата си.
 Брекзит още е
Брекзит още е " отворена рана " за европейците във Англия

Чувстват се предадени и недоверчиви към страната, която към този момент назовават собствен ​​дом
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР