Очаква се нов скок на цената на застраховката "Гражданска отговорност"

...
Очаква се нов скок на цената на застраховката "Гражданска отговорност"
Коментари Харесай

Нов скок! Гражданска отговорност пак се вдига

Очаква се нов скок на цената на застраховката "Гражданска отговорност " поради неприятните пътища и повишените искове на родственици. Това стана ясно от думите на Нина Колчакова от Асоциацията на застрахователите пред Нова телевизия. Спекулация, че застраховката ще скочи 20% до края на годината, безапелационна бе обаче тя.
Колчакова изясни, че за прецизен % не може да се приказва, до момента в който не излезе новото решение на съда. Преди два месеца Върховният касационен съд с тълкувателно решение разшири кръга от лицата, които могат да претендират за материално обезщетение вследствие гибел на пътя, напомни Колчакова.
В момента се завеждат стотици каузи от близки на починали при произшествия, които претендират за отплата за моралните си болки и премеждия и това слага застрахователите във форсмажорни условия, изясни тя. "Гражданска отговорност " е обществен държавен инструмент за компенсиране на невиновно потърпевшите лица на пътя. Застрахователите не се възползват от никакъв скок, държат цените на задоволително ниско равнище с цел да могат жителите да я купят ", добави Колчакова.
Намерете формула за по-справедливо систематизиране на виновността, прикани Красимир Георгиев от Асоциация за подготовка на автомобилистите. Най-лесно е да подвигаме цените на нещо, което страната е осигурила като наложителен доход, до момента в който в целия свят застрахователите са доста дейни по повод понижаване на аргументите за произшествията, добави той.
Погребалните коли са в най-рисковите дружно с образователните и спортните, разгласи Георгиев. За 1-1,5 година обратно ПТП с образователен автомобил няма, добави той. И изясни, че има доста запаси, преди да се усилят цените на задължителнага „ Гражданска отговорност “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР