Очаква се Националното отчетно-изборно събрание да преизбере лидера на партията

...
Очаква се Националното отчетно-изборно събрание да преизбере лидера на партията
Коментари Харесай

ГЕРБ се събира на конгрес в София

Очаква се Националното отчетно-изборно заседание да преизбере водача на партията Бойко Борисов. Бившият ръководител на Народното събрание Димитър Главчев пък ще влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Това е съобщил пред Българска национална телевизия зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

10 дни, откакто Димитър Главчев се отдръпна от поста парламентарен началник, той ще бъде обезщетен с партийна позиция. " След като имаше негово персонално решение да подаде оставка като ръководител на Народното събрание, това, което беше поето и като ангажимент от премиера - той да го предложи като член на Изпълнителната комисия, и считам, че това ще бъде една политическа реабилитация за това, което се случи в зала, което беше предизвикано съзнателно от сътрудниците от Българска социалистическа партия, декларира Цветанов.

" Нямам никакви упования. Не са водени такива диалози ли? - Не, знаете какъв е механизмът, вършат се оферти, гласоподават се и по този начин ", оповестил отново пред Българска национална телевизия Димитър Главчев.

Главчев подаде оставка от председателското място, откакто това се оказа неумолимо изискване от страна на левицата да се върне в пленарната зала и тя да не е полупразна за визитата на шефа на Европарламента Антонио Таяни. Българска социалистическа партия желаеха отстраняването на Главчев, откакто той изгони от съвещание Корнелия Нинова поради нейно изявление по адрес на премиера.

Партийният конгрес през днешния ден ще одобри и значима политическа декларация, с която още един път ще отхвърли спекулациите, че ГЕРБ в миналото може да ръководи с Българска социалистическа партия.

" 4-годишният мандат сега е сред ГЕРБ, Обединените патриоти и никога не сме разсъждавали за вероятни обединения сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия или ГЕРБ и Движение за права и свободи ", декларира Цветанов.

Според Цветанов, хипотезите на представители на левицата, че е допустимо ръководство с ГЕРБ целят почистване на вътрешно-партийни проблеми, само че за най-голямата партия подобен вид е изцяло изключен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР