Очаква се международният хайлайф да обърне специален интерес към гръцкия

...
Очаква се международният хайлайф да обърне специален интерес към гръцкия
Коментари Харесай

Пазарът на луксозни имоти в Гърция бележи ръст

Очаква се интернационалният елит да обърне специфичен интерес към гръцкия първокласен ваканционен дом този лято. Агенти по недвижими парцели, които се специализират в тази съответна категория купувачи и парцели, споделят че 2018 година е към този момент най-хубавата година от експлоадирането на финансовата рецесия, защото има необятно публикувано разбиране измежду кандидат-купувачите, че гръцката стопанска система и пазарът на парцели са прескочили трапа.

Вече има доста повече покупко-продажби с първокласни парцели спрямо предходните години, явен знак за напредък на пазара. Тази година размерът и цената на покупко-продажбите демонстрират повишаване от 100% спрямо 2017 г.

Продажните цени може да са спаднали в тази категория, само че с по-нисък ритъм, в сравнение с в останалата част от пазара на недвижими парцели. Докато цените на първокласните ваканционни жилища са спаднали с 15-20% от 2008 година насам, междинният % на общия пазар е бил 45-60% надолу.

Пазарът на Миконос, в частност, не записва никакъв спад, защото е същински интернационален пазар. „ Вече имахме индикация за силата на търсенето през тази година от зимните месеци “, споделя Савва Саваидис, основен изпълнителен шеф на Sotheby’s International Realty. „ Повечето купувачи са идвали в Гърция преди, само че 20% от купувачите получават парцел при първото си посещаване “, отбелязва той.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР