Очаква се френският президент Еманюел Макрон да разкрие визията си

...
Очаква се френският президент Еманюел Макрон да разкрие визията си
Коментари Харесай

Макрон модернизира френската армия

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да разкрие визията си за модернизиране на въоръжените сили на страната си, като вземе поради въздействието на войната в Украйна и разрастващите се закани по света , предава Associated Press.

Очаква се проектът да включва по-високи военни разноски в сходство с упованията на НАТО членовете му да харчат 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.

Макрон ще показа очертанията на предстоящ проект за военни разноски за интервала 2024-2030 година, който има за цел да вземе поради последствията от войната в Украйна и да усили разноските за защита през идващите години, за да укрепи вътрешната сигурност на Франция и способността на страната да работи в чужбина.

Макрон ще изложи проекта в новогодишна тирада пред граждански и боен личен състав във военновъздушната база Мон дьо Марсан в Южна Франция. Той желае военната тактика на Франция да ускори ролята на страната като самостоятелна международна мощ.

Речта в петък идва в миг, когато представители на защитата на Съединени американски щати и съдружниците се срещат в Рамщайн, Германия, с цел да обсъдят спомагателна помощ за Украйна.

Припомняме, че френският президент стана първият западен водач, който - става дума за колесните танкове AMX 10 RC. След него, а други европейски страни като Полша, Финландия и Дания зависят от разрешението на Германия да изпртят в Украйна немски танкове " Леопард 2 ".
 Танковете за Украйна - знак, че Макрон към този момент не има вяра в договаряния с Путин
Танковете за Украйна - знак, че Макрон към този момент не има вяра в договаряния с Путин

Френският водач прекрачи алената линия и наруши военното табу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР