Очаква се до края на деня да приключи издирвателната операция

...
Очаква се до края на деня да приключи издирвателната операция
Коментари Харесай

Очаква се до края на деня да приключи акцията за останките от самолета на ВВС

Очаква се до края на деня да завърши издирвателната интервенция край Шабла. На 9 юни по време на образователни дейности български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което почина водачът Валентин Терзиев.

Следобед се чака да завърши претърсването на авансово маркирания периметър в морето, като там се чака да бъде открита и черната кутия на самолета.

Претърсването е съществено техническо предизвикателство. В акцията вземат участие кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и експерти оказват помощ две частни компании и Институтът по океанология към Българска академия на науките. Те имат техника за оглед на обекти на огромна дълбочина.

Изключително значимо е черната кутия да бъде открита до 10 дни, с цел да не бъде повредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има диалози, които да изяснят аргументите за случая.

След намирането на останките ще се наложи влизането на водолази под водата. Очакванията са фрагментите да не са изключително огромни, поради тежкото разтрошаване на машината.

Репортер: Светлана Ганчева

ВСИЧКО Пожарна охрана ТЕМАТА ЗА ИНЦИДЕНТА С НАШ ИЗТРЕБИТЕЛ В ЧЕРНО МОРЕ ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР