Очаква се днес в гръцката столица Атина да пристигнат автобуси

...
Очаква се днес в гръцката столица Атина да пристигнат автобуси
Коментари Харесай

В Атина предстои голям протест срещу новото име на Македония

Очаква се през днешния ден в гръцката столица Атина да дойдат рейсове от цялата страна за митинг пред Народното събрание. Поводът - новото име на Македония, съобщи Нова телевизия.
Организаторите приказват за най-мащабното неодобрение до момента поради идното гласоподаване за одобрение на Договора от Преспа, което беше импортирано в събота сутринта в Народното събрание. В Атина се чакат минимум 3000 рейса, които да докарат сред 150 и 200 хиляди протестиращи от Северна Гърция. Регионът на Централна Македония и общините в региона ще вземат участие в митинга и там ще бъде показана и монашеската общественост на Атон.
Началото на митинга е оповестено за 14:00 часа. Основни лектори ще бъдат Крис Спирос - някогашен американски сенатор и някогашен ръководител на Щатското заседание на Ню Хемпшир, Афродита Ману, както и представител от Атон.
Планиран е и контрапротест в отбрана на Договора, който ще стартира в 13:00 часа.
Полицията ще вземе строги ограничения, с цел да се избегнат случаите и да не се срещат участниците в двата митинга. Поради тази причина 2000 служители на реда ще бъдат " мобилизирани ", а полицейският хеликоптер и безпилотни летателни апарати ще наблюдават ситуацията в центъра на Атина. Ще има и ограждения по някои централни улици на столицата. Мерките за сигурност към Народното събрание и имението „ Максимос “ ще бъдат засилени.
По-рано законопроектът, с който се ратифицира и влиза в действие Договорът от Преспа, беше показан в гръцкия парламент. Очакванията са в понеделник документът да бъде прегледан от комисията по национална защита и външни работи и в да бъде гласуван до петък от депутатите.
Законопроектът на Министерството на външните работи на Гърция е озаглавен " Ратифициране на окончателното съглашение за разрешаване на разликите, посочени в решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 817 (1993) и 845 (1993), преустановяване на Временното съглашение от 1995 година и определяне на стратегическо партньорство сред страните” и се състои от 3 члена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР