Очаква се днес талибаните да обявят новото правителство на Афганистан.

...
Очаква се днес талибаните да обявят новото правителство на Афганистан.
Коментари Харесай

Очаква се днес талибаните да обявят новото афганистанско правителство

Очаква се през днешния ден талибаните да разгласят новото държавно управление на Афганистан. За тази цел се приготвя гала в президентския замък в столицата Кабул, разгласи представител на придвижването в обществените медии. Върховният водач на талибаните Хайбатула Ахунзада евентуално ще разполага с главната власт над нов управнически съвет, като пълномощията на президента ще са подчинени на него.

Новото държавно управление ще се изправи през големи провокации. Организация на обединените нации предизвестява за идна филантропична рецесия на фона на сериозна суша, продоволствена неустановеност и безпорядък след 20-годишната война в Афганистан, която принуди хиляди фамилии да изоставен домовете си, напомня " Гардиън ".
Талибаните дадоха обещание да разрешат на непознати жители и афганистанци, които не са съумели да се изтеглят при масираната въздушна интервенция, завършила с изтеглянето на американските военни елементи в понеделник, да изоставен страната, в случай че желаят. Летището в Кабул обаче през вчерашния ден остана затворено. Според телевизия " Ал Джазира " през днешния ден може да бъде възобновени вътрешните полети от него, само че не е ясно по кое време ще бъде обновен интернационалният трафик, който ще разреши нови евакуации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР