Очаква се днес съдът да гледа мярката за неотклонение на

...
Очаква се днес съдът да гледа мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Очаква се днес съдът да гледа мярката за неотклонение на Васил Божков

Очаква се през днешния ден съдът да гледа мярката за неотклонение на Васил Божков, оповестиха от Съдебната палата.

Часът и залата ще бъдат обявени в допълнение. Засега към момента няма няма импортирано искане от прокуратурата.

На 25.08.2023 година обвиненият Васил Божков, разгласен за интернационално търсене, се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Летище София “. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа, оповестиха от прокуратурата.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са подхванали всички законови условия по предявяването на обвиняванията по отношение на Божков, като в границите на разпита му в качеството на обвинен той е имал право да даде пояснения. Предстои наблюдаващите прокурори да внесат искане пред Софийския градски съд за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “.

С оглед на това, че Васил Божков има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, водено в СГП, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, като същите не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР