Очаква се днес ПП-ДБ да представи състава на проектокабинета с

...
Очаква се днес ПП-ДБ да представи състава на проектокабинета с
Коментари Харесай

Очаква се коалицията ПП-ДБ да представи състав на проектокабинет със своя мандат

Очаква се през днешния ден ПП-ДБ да показа състава на проектокабинета с техния мандат. Списъкът с имената бе пожелан преди седмица от водача на ГЕРБ Бойко Борисов на лидерската среща сред първите две политически сили в 49-ия парламент.

Все още няма изясненост дали съставът на проектокабинета ще бъде показан публично през днешния ден. Заявка за това направи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, който в петък разгласи, че до вторник всяко съмнение за кандидат-министър с техен мандат, ще е слух. Единственото несъмнено е, че сред Политическа партия и Демократична България текат интензивно заседания за личен състав на държавно управление. Като сигурен се обрисува и претендентът за министър председател – акад. Николай Денков, който ръководеше работните групи са обединяването, които преговаряха за управническа стратегия и законодателни цели с ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

От дни интензивно се приказва кой ще влезе в предстоящ кабинет на втората политическа мощ. Под въпрос е дали в него ще участва Кирил Петков. Не е доказано, само че не е и отречено, че Асен Василев и Атанас Атанасов ще бъдат претенденти за министри – надлежно на финансите и на вътрешните работи. Вчера се завъртяха нови имена – Даниел Лорер като министър на външните работи или на нововъведенията, Васил Пандов – на опазването на здравето, Радослав Рибарски – на енергетиката, Владислав Панев – на екологията и други.

От ГЕРБ нямат еднопосочна позиция за наличието на политически водачи на ПП-ДБ в възможен Министерски съвет. Останалите обединения – без „ Възраждане “, чакат да бъдат поканени на диалози, с цел да вземат решение дали ще дадат поддръжка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР