Очаква се днес на извънредно заседание правителството да разгледа проектобюджета

...
Очаква се днес на извънредно заседание правителството да разгледа проектобюджета
Коментари Харесай

Кабинетът разглежда бюджета на извънредно заседание

Очаква се през днешния ден на изключително съвещание държавното управление да прегледа проектобюджета за 2023 година и по-късно да го внесе в Народното събрание.

Въпреки че отрасловото министерство изготви няколко разновидността за най-важния финансов закон, в последна сметка служебната власт реши да го внесе в Народното събрание, без да залага съответни оферти за орязване на разноски или за повдигане на налози. Така Бюджет 2023 се оказа с рекорден недостиг от 12 милиарда лева или 6,4% от Брутния вътрешен артикул. 

След среща във Финансовото министерство в четвъртък сред първите две обединения в Народното събрание и екипа на финансовия министър, Асен Василев от ПП-ДБ разгласи, че планът ще бъде отритнат на първо четене, с цел да може да се заложи по-нисък недостиг.

Според до момента настоящите правила на Народното събрание законопроект, който е отритнат при първо разглеждане, не може да бъде обсъждан още веднъж в идващите три месеца. Изключение се прави единствено за текстове, свързани с европейското право.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР