Очаква се днес британските депутати да поемат контрола върху процеса

...
Очаква се днес британските депутати да поемат контрола върху процеса
Коментари Харесай

Нови рокади в британския парламент за намиране на изход от кризата

Очаква се през днешния ден английските депутати да поемат контрола върху процеса на излизане от Европейския съюз след седмиците на разногласия и невъзможност в Народното събрание.

Те ще проведат серия от ориентировъчни гласувания по разнородни разновидности за развръзка на брекзит. Сред тях интернационално комерсиално съглашение, което разрешава на Англия да взе участие в митнически съюз с Европейски Съюз след брекзит.
Британските депутати поемат контрола върху брекзит С 27 гласа разлика те взеха решение – вземат "развода " с Европейски Съюз в свои ръце, най-малко за един ден
Друго предложение е договорка, която да включва най-малкото ангажимент за договаряне на митнически съюз. И още – опазване на участието в Европейската икономическа зона и внасяне на повторна кандидатура за присъединение към Европейската асоциация за свободна търговия.
Британски медии: Тереза Мей афишира на следващия ден дали ще хвърли оставка Британският министър председател е под огромен политически напън да се отдръпна
Междувременно стана ясно, че петицията против излизането от Евросъюза, в която към този момент са се подписали близо 6 милиона души, ще бъде прегледана от Народното събрание, само че без да бъде гласувана.

Вчера пък в английските медии се появи информация, че английският министър председател Тереза Мей ще разгласи, че подава оставка – като финален опит да бъде гласуван нейният вид за излизане от Общността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР