Очаква се ДАНС,ЦИК, Информационно обслужване и Министерството на електронното управлениеда

...
Очаква се ДАНС,ЦИК, Информационно обслужване и Министерството на електронното управлениеда
Коментари Харесай

Тестват машините за гласуване между двата тура на местните избори!? Парламентарната комисия чака докладите на ДАНС и МЕУ

Очаква се ДАНС,ЦИК, " Информационно обслужване " и Министерството на електронното управлениеда дават отчети за сигурността на машинния избор на ново съвещание навременната парламентарната комисия, която бе основана, с цел да изследва всички обстоятелства, свързани със подозрението за манипулиране на машинното гласоподаване. На съвещанието, което е планувано за 1 ноември - сред двата тура на локалните избори - ще участват специалисти от България и чужбина. Информацията потвърдидепутатът Станислав Балабанов, който е член на комисията.Балабанов посочи, че ще бъде изработен и стрес тест, с цел да се откри дали машинитедават отклоняване.

Причината за основаването на краткотрайната парламентарна комисия бе предаване на Станислав Цанов, предавано в Youtube, в което журналистът твърди, че е бил заплашван от предприемача Алексей Петров, откакто оповестил, че ще организира следствие дали машинният избор може да се манипулира.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР