Очаква се да стане ясно дали днес ще има развръзка

...
Очаква се да стане ясно дали днес ще има развръзка
Коментари Харесай

Днес до обяд се очаква да стане ясно дали ще имаме ново правителство  

Очаква се да стане ясно дали през днешния ден ще има развръзка на политическия възел. До обяд би трябвало да бъдат финализирани договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, написа Българска национална телевизия.

Вчера Мария Габриел одобри мандата от президента и стартира да тече срокът, в който тя би трябвало да върне на президента досието или с имената на бъдещите министри, или празна. По закон срокът е една седмица.


Тя обаче съобщи, че всички елементи по съглашението сред двете обединения би трябвало да бъдат конкретизирани и подписани до 12 часа през днешния ден.


Приключиха договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, те още веднъж резервираха безмълвие
Ако не съумеят да реализират единодушие, отиваме на избори. Това, което не съумяха да договорят обединенията, са съставът на кабинета, препоръчан от страна на ГЕРБ-СДС, както и съглашението, писано и от двата екипа договарящи.

Основният проблем е в настояването на министри от страна на ГЕРБ-СДС. Като състав на кабинет от ГЕРБ-СДС оферират Мария Габриел да е министър председател и външен министър, а Николай Денков вицепремиер по европейските въпроси. ГЕРБ оферират шестима свои министри.

Денков през вчерашния ден сподели, че в този тип съставът на кабинета е недопустим за ПП-ДБ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР