Очаква се чипсетът Helio M70 да излезе на пазара през

...
Очаква се чипсетът Helio M70 да излезе на пазара през
Коментари Харесай

MediaTek подготвя 7-нанометрова SoC с модем 5G

Очаква се чипсетът Helio M70 да излезе на пазара през идната година

Първата едночипова система на MediaTek с модем 5G ще се назовава Helio M70

Тайванският разработчик на чипове MediaTek възнамерява да пусне през идната година първата си SoC (система на чип) с вграден 5G модем. Чипът е прочут все още с името Helio M70, заяви digitimes.
още по тематиката
Твърди се, че чипът ще се създава по 7-нанометров софтуерен развой в заводите на тайванския полупроповдников колос TSMC, главен сътрудник и на Apple.

Според източници от промишлеността, MediaTek към този момент е показала SoC платформата с поддръжка на 5G пред свои сътрудници, само че на уеб страницата на компанията липсва все още информация за нея.

Характеристиките на Helio M70 към момента не са известни. Масовото произвеждане на чипа обаче ще стартира с половин година по-рано от планувания период, което показва упоритостите на MediaTek към пазара на 5G решения.

MediaTek е един от водещите разработчици на чипсети за смарт телефони, наред с Qualcomm, Apple и Samsung. Нейните артикули намират приложение на първо място в устройствата от невисок и междинен клас на многочислените китайски производители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР