Очаква се британското правителство да се откаже от идеята за

...
Очаква се британското правителство да се откаже от идеята за
Коментари Харесай

Британското правителство може да се откаже от задължителното ваксиниране на медици

Очаква се английското държавно управление да се откаже от концепцията за наложително имунизиране против Коронавирус на медиците от Националната здравна работа NHS и личния състав в заведенията за обществени грижи, съобщи Fox News.

Медицинските служащи в Англия трябваше да бъдат изцяло имунизирани до април, само че здравният министър Саджид Джавид е под възходящ напън да отстрани правилото. Имаше опасения, че секторът може да се окаже в невиждана кадрова рецесия заради огромния брой медици и обществени служащи, които отхвърлят да бъдат имунизирани.

Темата е необятно отразена в медиите на Острова.

The Daily Telegraph оповестява, че следва среща на здравния министър с други министри от комисията по Коронавирус политиката, на която се чака да бъде доказан противоположният завой на управляващите.

Правителството поставя завършек на тази политика, тъй като омикрон е по-мек от предходните разновидности на вируса, разяснява вестникът.

Този поврат идва единствено седмица откакто Министерството на здравеопазването и обществените грижи съобщи, че няма проекти за смяна в метода за наложително имунизиране, макар някои информации, че се обмисля закъснение на използването му.

Здравният министър Саджид Джавид също призна, че тематиката се дискутира, само че изрази мнение, че чиновниците на NHS на първа линия би трябвало да гледат на имунизацията като на „ професионално обвързване “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР