Очаква се британският премиер Лиз Тръс да облекчи миграционните разпоредби

...
Очаква се британският премиер Лиз Тръс да облекчи миграционните разпоредби
Коментари Харесай

До дни британският премиер взема важно решение

Очаква се английският министър председател Лиз Тръс да облекчи миграционните разпореждания в опит да подтиква икономическия напредък на фона на рецесията.

Няколко английски издания, измежду които " Сънди таймс " и " Обзървър ", оповестяват през днешния ден, че Лиз Тръс има желание да разшири листата с дефицитни специалности, с цел да помогне на бизнесите да запълнят вакантните си места като наемат работна ръка от чужбина с по-малко администрация в процеса.

Сектори като ресторантьорството и хотелиерството бяха ядосани от сегашната визова система, която не е задоволително пригодена за техните потребности за справяне с дефицита на работна ръка, съобщи БНР.

Изданията се базират на информация на Прес асосиейшън, че Даунинг стрийт 10 не е отрекъл, че министър председателят възнамерява либерализиране на пътищата за достъп на задгранични служащи. Очаква се наложения сега таван за банкет на чужденци да бъде вдигнат и 6-месечните визи да бъдат удължени, добавя таблоидът " Сън ".

Вестникът цитира източник от Даунинг стрийт 10, че са нужни ограничения стопанската система да се снабди с служащи с нужните умения, в това число в селското стопанство, с цел да се подтиква растежа. Освен това Лиз Тръс е дала ясно да се разбере, че желае да види завръщането на работа на стопански неактивните хора.

Очаква се държавното управление да излезе с съответни проекти за промени в миграцията по-късно през годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР