Очаква се актуализацията да бъде посветена на изживяванията с изкуствен

...
Очаква се актуализацията да бъде посветена на изживяванията с изкуствен
Коментари Харесай

Изкуственият интелект идва: Microsoft подготвя голяма актуализация на Windows 11 24H2 с куп нови функции

Очаква се актуализацията да бъде отдадена на преживяванията с изкуствен интелект от последващо потомство...

Емил Василев преди 16 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:27 | 17.01.2024

Направиха изобретение за структурата на водата, което може да докара до пренаписване на учебниците

IT НовиниДаниел Десподов - 16:16 | 17.01.2024

В Русия стартира построяването на „ нуклеарния реактор на бъдещето “

IT НовиниСветослав Димитров - 14:30 | 17.01.2024

Гугъл тихомълком обнови предизвестието за режим „ тайно “ на Chrome – след правосъдното дело за нелегално следене на интензивността

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft продължава да работи по огромна актуализация за операционнатата си система Windows 11 под кодовото име „ Hudson Valley “ и ще бъде пусната като Windows 11 24H2 по-късно през тази година. Актуализацията се чака да бъде доста по-голяма от 23H2 и се чака да включва усъвършенствания за повишение на продуктивността и сигурността на операционната система, както и нови функционалности, в това число функционалности, основани на изкуствен интелект.

По-рано се появиха клюки, че идната огромна актуализация на софтуерната платформа на Microsoft ще бъде напряко новата версия Windows 12, защото се чака тя да включва усъвършенствани функционалности с изкуствен интелект. Сега източници се съмняват в това, като клонят към това, че Microsoft създава актуализация на Windows 11. В момента разработчиците към този момент тестват някои от функционалностите, които се чака да станат част от пакета 24H2 в бъдеще, тъй че към този момент знаем някои неща за тях.

Едно от най-забележителните усъвършенствания ще бъде появяването на усъвършенствана версия на асистента с изкуствен интелект Copilot, който ще употребява изкуствен интелект и машинно образование, с цел да усъвършенства работата на приложенията, търсенето и други. Според източника, по-усъвършенстваният Copilot е в стадий на разработка, който ще продължи още няколко месеца и ще бъде приключен до края на лятото.

Разработчиците възнамеряват също по този начин да подобрят функционалността Snap Layouts, която ви разрешава да плъзгате и пускате приложения в горната част на прозореца и да демонстрира наличните за потребление оформления за разполагане на прозореца. Новата функционалност, основана на машинно образование автоматизирано ще предлага разновидности за разположение на приложенията в интерфейса Snap Layouts въз основа на това какъв брой постоянно се употребява обещано приложение.

Microsoft ще продължи да усъвършенства и Explorer в Windows 11, като ще увеличи неговата продуктивност. Потребителите също по този начин ще могат да преглеждат и редактират метаданните на PNG изображенията. Ще бъдат направени някои промени в менюто за бързи настройки в лентата на дилемите. Интерфейсът на настройките ще стане със страници, което значи, че потребителите ще могат да превъртат всички налични настройки и да ги пренареждат съгласно личните си желания. В менюто на наличните Wi-Fi мрежи в панела с бързи настройки ще има бутон за освежаване на листата, а в интерфейса за ръководство на VPN връзките ще има бутон, който ще разрешава включване и изключване на предпазената връзка с едно тракване. Цялостната продуктивност на панела с настройки ще бъде усъвършенствана, като той ще се отваря доста по-бързо.

В лентата на дилемите Microsoft ще добави анимация на иконата на Wi-Fi, когато се свързвате с Wi-Fi мрежа, а щракването с десния бутон на мишката върху иконата към този момент ще показа директен път към контекстното меню „ Диагностика на проблеми с мрежата “, с цел да преминете непосредствено към премахване на проблеми със свързаността при съществуването на такива.

Очаква се Microsoft да направи някои промени в Phone Link, в това число опция за потребление на обвързван смарт телефон като уеб камера, сходно на интеграцията сред iPhone и Mac. Освен това ще има страница с настройки за мобилните устройства, които потребителят свързва с компютър. Ще има и функционалност за деактивиране на услугата Phone Link, в случай че тя не е нужна.

Microsoft ще преработи работата на режима за икономисване на батерията и настройките за зареждане. Потребителите ще имат достъп до нов режим за икономисване на сила, който ще се ползва както за преносими компютри, по този начин и за лични компютри. Новият режим ще понижи потреблението на сила, като ще понижа продуктивността на системата. Това ще помогне за удължение на живота на батерията на преносимите компютри и за понижаване на потреблението на сила на персоналните компютри. В раздела „ Захранване и батерия “ ще се появят спомагателни настройки. Потребителите ще могат да конфигурират разнообразни настройки, в това число хибернация на компютъра след избран интервал от време.

Windows 11 24H2 ще отстрани изцяло и някои приложения като Cortana, Calendar, Maps и други. Функцията „ Windows Secure Print Mode “ ще разреши отпечатването на документи благодарение на актуалния стек за щемпел на Windows, който работи единствено с принтери, сертифицирани от Mopria.

Microsoft има намерение да разпространява бъдещата актуализация като насочена към изкуствения разсъдък. Въпреки, че пакетът 24H2 няма да бъде подготвен за всеобщо разпространяване преди есента, новите компютри с Windows 11 24H2 ще бъдат налични за продажба още през юни. Въпреки това доста функционалности с изкуствен интелект ще станат налични за купувачите на нови компютри с вграден невронен процесор едвам през есента, когато Microsoft ще пусне окончателната версия на Windows 11 24H2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР