Очаква ни гигантска миграционна вълна и повишаване на цени. Това

...
Очаква ни гигантска миграционна вълна и повишаване на цени. Това
Коментари Харесай

Нинова: Очертава се сериозна финансова дупка в бюджета

Очаква ни гигантска миграционна вълна и повишение на цени. Това предвижда в Банско водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.


„ Продажбата на двата нуклеарни реактора на АЕЦ „ Белене ” е изменничество по отношение на български народен интерес. То бе направено във време, в което Европа възражда нуклеарната сила като зелена сила. Във Франция стартират построяването на 14 нови нуклеарни централи – нашите продават ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

„ Предадоха въглищните централи – ще ги затворят, дали в този момент, дали след 3 години, ще ги затворят. В миг когато Германия отваря старите затворени въглищни централи, тъй като, споделят, че не могат да се оправят през зимата без ток ”, продължи Корнелия Нинова.

На идващото място тя уточни измяната, осъществено от „ сглобката ” по отношение на българските аграрни производители. „ Предадоха земеделието, когато споделиха, че подвигат възбраната за импорт от Украйна и убиха редица дребни и дребни аграрни производители. В момента понижават помощите за хора, които отглеждат животни – тези с до 150 животни ще взимат по-малко дотация в сравнение с до момента, а тези с над 150 животни ще взимат повече. Стимулират се огромните – убиват се дребните ”, съобщи Нинова.

Тя уточни два големи казуса, които чакат всички български жители поради войната в Израел. По тях ръководещите мълчат: „ Гигантска миграционна вълна и повишение на цените на петрола и горивата, а оттова и на стоките, на всичко. Всеки български дом ще го усети. От 2 дни петролът потегли нагоре с 5 %. Прогнозите са, че ще стигне доста повече. Инфлацията ни е 8 %. И тя ще пораства.

Ние считаме, че би трябвало да се прегледа държавният запас, да се види с какви ресурси разполагаме, за какъв брой време има горива, медикаменти, храни. Не желая да ви тревожа ненужно, просто сме справедливи и виждаме, че тези рискове към този момент се регистрират в целия свят ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова добави притеснителния факт, че на фона на тези проблеми, ръководещите плануват повдигане на налози и заледяване на обществени разноски, тъй като се обрисува сериозна финансова дупка в бюджета./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР