“ очаква колапс на някои компании през 2021 г. поради

...
“ очаква колапс на някои компании през 2021 г. поради
Коментари Харесай

Шокиращи прогнози за 2021 година

" “ чака колапс на някои компании през 2021 година заради «прегряване ” на стопанските системи, както и запустяване на мегаполиси след въвеждането на категоричен главен приход в обособените страни (плащания без значение от работата или нуждата) на фона на пандемията от. Такива догатки се съдържат в неофициалната годишна прогноза на банката под заглавие " Шокиращи прогнози ".
" Saxo Bank “ разгласява годишно „ Шокиращи прогнози “, които не са публични и разказват хипотетични бъдещи събития. Така предходната година банката предвижда 90 $ за барел нефт Brent и излизането на Унгария от Европейския съюз. Според специалистите на банката най-разрушителните събития постоянно се оказват най-неочаквани и в подтекста на тазгодишната неочаквана коронавирусна рецесия опитът да се изследват границите на вероятното, въпреки и не постоянно предстоящо, е изключително настоящ.
Задлъжняване на корпорациите
Пандемията COVID-19 фрапантно усили дълговите натрупвания в международната стопанска система, което стана рисково по време на финансовата рецесия през 2008 година
Политиката на на практика безкрайно застраховане на ликвидност и смегчаването на изискванията за финансиране докара доходностите на държавните и високорейтинговите корпоративни облигации до исторически минимуми, заставайки вложителите да прибегнат до рискови активи, изясни Saxo. Склонността към риск се поддържа и от упованията за ефикасна ваксина, която би трябвало да възобнови икономическия напредък, добави банката. В бъдеще обаче ще се окаже, че по време на пандемията стопанската система е била извънредно „ свръхстимулирана “ и след имунизация доста скоро ще прегрее. В резултат на това броят на корпоративните неизпълнения по дълга ще се усилят до дълголетен връх, " като фирмите, натоварени с най-тежки задължения във физическия бранш на търговията на дребно, които имаха компликации даже в здравословна стопанска система преди ковид ", ще са измежду първите, които ще паднат ”, изясни Саксо. При този сюжет специалистите на банката предлагат продажбата на корпоративни ETF-фондове, профилирани в облигации с висока рентабилност.
Опустяване на огромните градове
Днес премахването на непотребните работни места и превключването към работа от у дома, което стана по-често заради COVID-19, води до нула натовареност на градските офиси. Цените на комерсиалните недвижими парцели също падат бързо, в това число в региони, заети от магазини и заведения за хранене, които преди този момент са обслужвали офис чиновници. Банката счита, че опасността от цялостно заличаване на публичните структури ще накара държавните управления да осъзнаят, че ограниченията, подхванати в отговор на пандемията, не са просто паническа реакция, а началото на нова епоха на категоричен главен приход, което допуска постоянни заплащания на жителите от страната без значение от съществуването на работа, потребността и други. фактори. Въвеждането от страна на държавните управления на подобен инструмент за поддръжка ще промени отношението на жителите към ролята на работата в живота. " Следователно доста младежи ще останат да живеят там, където са израснали. Междувременно както експерти, по този начин и нискоквалифицирани служащи в огромните градове ще стартират да напущат заради спад в предлагането на пазара на труда. Поради това дребните жилища в криминализираните региони ще изгубят своята прелест ", твърди банката.
Централата на „ Амазон “ се мести в Кипър
" Saxo Bank “ чака централата на „ Амазон “ да се " реалокира " в Кипър през 2021 година в гонене на държавна самостоятелност и по-ниско данъчно облагане. Според банката 2021 година ще накара осведомителните колоси да се предпазят от държавните управления, които считат, че тези колоси са станали прекомерно мощни и заплащат малко налози.
" Тези компании от дълго време имат войска от лобисти. Например, „ Майкрософт “ отвори офис в Ню Йорк в Организация на обединените нации и нае посланик, който да работи с европейските държавни управления, а „ Facebook “ сътвори самобитен висш съд за разглеждане на тъжби. консуматори и други въпроси, " отбелязва Saxo. Така че, виждайки възходящата неприязън от страна на длъжностните лица, „ Амазон “ ще реалокира европейската си централа в Кипър. " Там ще посрещнат гигантска корпорация и нейните налози с отворени прегръдки, което ще помогне на страната да понижи съотношението си на дълга към Брутният вътрешен продукт, което в този момент е съвсем 100% ", сподели банката. Освен това консултантите от „ Амазон “ ще " оказват помощ " на Кипър да пренапише данъчния си кодекс по модела на ирландския, единствено с още по-ниски ставки.
Европейските регулатори обаче бързо ще схванат какво се случва и ще подхващат дейности против «Амазон», принуждавайки компанията да промени методите си, а Кипър - да приведе данъчното законодателство в сходство с другите страни от Европейски Съюз. Експертите от Saxo считат, че Съединени американски щати и други страни също ще настъпят в атака против ИТ монопола през 2021 година. В случай на сходни събития вложителите ще би трябвало да продават акции на високотехнологични компании, изключително „ Амазон “.
Цифров юан
Неофициалната прогноза на банката също по този начин демонстрира, че „ Saxo Bank “ чака световно търсене на цифровия юан през 2021 година, което ще провокира промени в финансовите потоци и обилие от сила с помощта на системите за изкуствен интелект.
През 2019 година 80% от всички заплащания в Китай са обработени посредством WeChat Pay и AliPay. Китайската национална банка ще създаде потреблението на цифровата версия на юана (CNY) през 2021 година, с цел да усъвършенства успеваемостта на паричните и фискалните ограничения посредством по-нататъшно отдалечаване от паричните средства и обезпечаване на финансови благоприятни условия.
" Това ще усили прозрачността на вътрешните преводи и ще подтиква потреблението на CNY в непознати страни, което ще го направи изкушаваща опция на щатския $. Разквитието на китайския финансов пазар и основаването на валута, която се конкурира с щатския $ със статут на запас, ще обезпечи напредък на вътрешното ползване, финансиране на нова пенсионна система и задълбочаване на финансовия пазар на страните ", отбелязва банката.
Освен това обезпечаването на цялостен достъп на чужденците до китайските финансови пазари посредством цифрова валута ще отслаби главния мотив на задграничните вложители против потреблението на юана за търговия и вложения - подозренията по отношение на неговата ликвидност и директния достъп до техните вложения в Китай. Когато този сюжет бъде осъществен, „ Saxo Banк ” предлага продажба на щатския прекосяване към държавни облигации и акции на Китай, вместо към скъпи бумаги на други страни.

Повечето от новите различни и зелени енергийни технологии не са задоволителни, с цел да поддържат международната стопанска система да продължи да пораства с рекордни темпове, сподели банката. Следователно светът незабавно се нуждае от енергиен пробив.
Разширените системи за изкуствен интелект ще решат тези проблеми през 2021 година. „ Проектът на реактора SPARC, утвърден през 2020 година от Масачузетския софтуерен институт, като обещаващ да понижи цената на термоядрената сила, ще бъде усъвършенстван с помощта на новите AI технологии “, се споделя в прогнозите на Saxo. В резултат на това ще се случи най-грандиозният енергиен скок от основаването на първите нуклеарни реактори, отбелязва още банката.
Използването на термоядрената сила ще отстрани дефицита на вода и храна в света посредством обезсоляване на морска вода и отвесно земеделие. Освен това „ ще забележим свят на на ниска цена превоз, универсална роботизация и автоматизация, а днешната юноша ще бъде последното потомство, което би трябвало да работи по нужда “, споделят специалистите. Ядрената сила също ще направи на практика всяка страна самостоятелна от храната и силата и ще обезпечи най-голямото и най-бързо повишение на виталния стандарт в историята.
Банката счита, че в резултат на този сюжет може да се понижи капиталовата поддръжка за " обичайна " зелена сила. Следователно " вятърният " показател ETF FAN може да загуби 50% през 2021 година.
Борба с
Банката предвижда изкореняването на подправените вести през 2021 година благодарение на блокчейн системата.
Заплахата от разпространяване на дезинформация и подкопаването на доверието даже в известни осведомителни медии може да доближи сериозни равнища през 2021 година Поради това огромните медии и обществени мрежи ще бъдат принудени да подхващат нови ограничения против лъжите и операциите в новините. " Това ще бъде допустимо с помощта на обща блокчейн мрежа, която сплотява наличието на новините и разрешава да се разгласяват вести по сигурен метод, с инспекция както на наличието, по този начин и на източника ", сподели банката.
Технологията ще направи всяка смяна в наличието забележима за всички, а всички вести ще бъдат проследявани до първичния източник, подаващ погрешна и непотвърдена информация.
Компании като " Туитър " и " Facebook " ще влагат интензивно в развиването на такива механизми.
„ Алтернативни новинарски уеб сайтове с техните тайни теории като QAnon с дезинформация за пандемията COVID-19, подправени доказателства за изборна машинация - всички те ще изчезнат дружно с техните платформи за една нощ “, споделят специалистите на банката.
В случай на сходни събития, те предлагат закупуване на акции на Verizon, IBM и на обществени мрежи.
* Информация: ТАСС, превод: БГНЕС

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР