Очаква ги топла чакалня, вода и храна, както и доброволци,

...
Очаква ги топла чакалня, вода и храна, както и доброволци,
Коментари Харесай

Как посрещат украинските бежанци на жп гарата в Русe

Очаква ги топла чакалня, вода и храна, както и доброволци, които ги упътват

Стотици бежанци идват в България всеки ден. Малка част пътуват с рейсове, множеството идват с влакове от Букурещ. На ЖП гарата в Русе е основан Център за поддръжка. Той обезпечава артикули от първа нужда на украинците, осведоми.

След паспортния надзор доброволци дават питиета и пакетирани храни, санитарни и хигиенични материали и играчки за децата. Дават им и информация за последващата дестинация. Семейството на Алеся е живяло повече от седмица в бомбоубежище. По нейните думи зелен кулоар няма, тъй като Чернигов е обкръжен. Мнозина като нея са взели и домашния си любим, и двамата уплашени.

Рейхан е доброволец всекидневно и споделя, че бягащите от войната се радват, че има кой да ги посрещне и да им помогне. "Основно желаят да пътуват до Варна, Бургас и София, само че нямат къде да отседнат. Подаваме информация на сътрудниците за броя им в съответните градове, с цел да има кой да ги посрещне и да се транспортират ", разкри той.

От своя страна зам.-кметът на Русе Енчо Енчев разясни, че Общината е основала организация всички искащи да останат в града и да останат обгрижени. А поддръжката е 24-часова. "Имаме лист със свободните места в хотелите, хората се транспортират, с цел да получат заслон ", уточни той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР