Ocado Technology е част от Ocado, която е едновременно търговец

...
Ocado Technology е част от Ocado, която е едновременно търговец
Коментари Харесай

Ocado Technology утроява екипа си в България

Ocado Technology е част от Ocado, която е по едно и също време търговец на дребно, максимален онлайн супермаркет в света и софтуерна компания.

Още по тематиката
Мат Соун: Големите търговски вериги би трябвало да са повече софтуерно насочени

Генералният управител на Ocado Technology пред " Капитал "
19 фев 2018
Веригите Carrefour и Fnac Darty се сплотяват при покупката на техника

Целта на партньорсвото е да договарят по-добри условия при доставките на домашен уреди и потребителска електроника във Франция
5 дек 2017
Е-храната звъни на вратата

Глобалният пазар за доставки на свежи артикули ще доближи 80 милиарда евро през 2018 година
17 апр 2017 " Сега е вярното време за Ocado Technology да основе собствен личен софтуерен център тук в София. "

Ричард Хейууд, управител на " Ocado Technology София " Ocado Technology, част от най-големия онлайн търговец на храна в света Ocado Group, ще разшири бизнеса си в България. Софтуерният център на английската компания ще се разрасне до 150 инженери от сегашните 50 и ще смени офиса си. Дружеството разгласи, че е подписало петгодишен контракт за два етажа в новострояща се офис постройка на ул. " Хенрик Ибсен " в София. Офисът ще бъде ситуиран на 2000 кв. метра и ще стартира да действа през юли тази година.

Пълна смяна

Ocado Technology откри софтуерния си център в София през 2016 година, работейки дружно с Questers, компания предлагаща услуги по създаване, опериране и прекачване на бизнес в трети страни. Сега английската компания е взела решение да стартира да оперира като независима компания в България.

Мениджърът на Ocado Technology София Ричард Хейууд дефинира партньорството с Questers като доста потребно, с цел да се откри компанията в София. " Сега е вярното време за Ocado Technology да основе собствен личен софтуерен център тук в София. Това ще ни помогне да се разраснем и да изградим средата, която ще разреши на екипа да продължи разрешаването на предизвикателни проблеми ", споделя в известие Хейууд.

Софийският софтуерен център работи в областта на роботиката, когнитивния компютинг, складовия надзор, осъществяването на онлайн поръчки, data science – способ за добиване на данни и анализирането им, и други Той е четвъртата локация на компанията отвън Англия дружно с два офиса в Полша и един в Испания.

Три в едно

Ocado Technology е част от Ocado, която е по едно и също време търговец на дребно, максимален онлайн супермаркет в света и софтуерна компания. Групата има онлайн платформа за поръчки на храни и ръководи големи автоматизирани хранилища. През миналата година приходите oт ритейл бизнеса на Ocado са се повишили с 12.4% до 1.3 милиарда паунда. Продажбите на софтуерното поделение са нарастнали с 16.2% до 118 млн. паунда. Компанията записва загуба преди данъчно облагане от половин милион паунда при облага от 12 млн. паунда през 2016 година Общият размер на поръчките в ритейл търговията е повишен с 14.3% до приблизително 263 хиляди поръчки на седмица.

Компанията си е сложила за цел да трансформира в приоритет в продажбата на лицензни права на своята онлайн платформа на други търговски вериги. Тя към този момент е въвела системата за поръчки за веригата супермаркети Morrison, която е четвъртата по величина във Англия и употребява решенията на Ocado за електронна търговия. Сключила е съглашения и с два от най-големите търговеца на дребно във Франция и Канада – надлежно Casino и Sobeys.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР