Обзорът на най-важните събития от политическия, социалния и икономическия живот

...
Обзорът на най-важните събития от политическия, социалния и икономическия живот
Коментари Харесай

Концерти и стари български филми в програмата на БНТ по Коледните празници


Обзорът на най-важните събития от политическия, обществения и икономическия живот през 2018 година ще бъде излъчен на 21.12 от 21:00 часа по Българска национална телевизия 1 . Водещи тази година са Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев.

На 23.12 от 13:00 часа феновете ще имат опция да си напомнят и спортните събития на отминаващата година.

На 24 декември от 17:55 часа Българската национална телевизия ще излъчи директно от катедралния храм "Свети Александър Невски " празничното патриаршеско свещенодействие по случай Бъдни вечер (БНТ 1).

На идващия ден – 25 декември, директно от Ватикана Българска национална телевизия 1 ще излъчи коледното обръщение и благословение „ Урби ет Орби “ на Папа Франциск.

В първият ден от Коледните празници (25 декември) от 11:00 часа, директно от зала „ България “ феновете на Българска национална телевизия 2 ще могат да гледат обичайно Коледно матине на Софийската филхармония с присъединяване на Национален Филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор и солистите Любена Нинова и Георги Султанов. Диригент е маестро Славил Димитров. Тази година показва стратегия с типичен шедьоври на вокалното музикално завещание - български коледарски песни, коледни песни на европейските нации и обичани творби от международната класика.



За шеста поредна година Българска национална телевизия и Софийската филхармония вписват една одобрена европейска традиция в празничния календар на феновете на музиката и феновете на Българска национална телевизия 2.

Концертната стратегия на Българска национална телевизия в празничните дни включва юбилейния театър на Нели Рангелова (24.12 от 20:30 ч.) и рецитала на Хилда Казасян „ С усмивка за Ела Фицджералд “ (24.12 – 23:45 ч.).

В празничните дни феновете на Българска национална телевизия 1 ще могат да се насладят на концертните осъществявания на Франк Синатра, Майкъл Бубле, Шърли Беси и др ., а Българска национална телевизия 2 ще покаже на 25.12. концерта на именития тенор Андреа Бочели.

На 25.12, незабавно след централната осведомителната емисия „ По света и у нас “, феновете на Българска национална телевизия 1 ще могат да гледат концерта „ Незабрава “, събрал обичани български реализатори и незабравимите шлагери на Тончо Русев .

На 22, 23 и на 30 декември Българска национална телевизия 2 ще излъчи три издания на неповторимия музикален план „ Вивалдиано “ , който събира на една сцена виртуозни музиканти от целия свят в новата неповторима интерпретация на творбите на Антонио Вивалди. Класическия концерт съчетава обичайно и модерно, минало и бъдеще на фона на впечатляващи светлинни и образни 3D резултати. Автори напроекта са чешкият музикант и продуцент Майкъл Дворжак и виртуозният цигулар Ярослав Свечени. Либретото е дело на Томаш Белко, а образната идея еродена от въображението на Косуке Сугимото, фамозен японски художник, режисьор и аниматор.

На 25.12 от 13:30 ч. Българска национална телевизия 1 ще излъчи празничния фолклорен театър във връзка 25-та годишнина на отбор „ Чинари “.

Колекция от обичани български филми, като "Дами канят ", "Опасен сексапил " и "Топло " събират стратегиите на публичната телевизия през Коледните празници.

 "Дами Канят "

 "Опасен сексапил "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР