Обявявам и декларирам, че не желая и няма да приема

...
Обявявам и декларирам, че не желая и няма да приема
Коментари Харесай

Митрополит Николай отказва престола: Очакваме война срещу вярата и църквата

„ Обявявам и заявявам, че не искам и няма да приема да бъда включван като претендент за патриаршеския трон в процедурите, които Светият синод на Българската православна черква – Българска патриаршия, следва да организира в сходство с нейния правилник. “

Това сподели митрополит Николай . Решението на пловдивския митрополит беше оповестено на уеб страницата на Пловдивската митрополия. Считаният за един от главните кандидати за патриаршеския трон дядо Николай е оповестил отхвърли си ден преди Синодът да избере собствен наместник-председател. Така в този момент осем митрополити могат да бъдат определени за глава на Българската православна черква /БПЦ/.

Владиката е подчертал, че чака нападки против църквата .

„ Защото нямаме никакво подозрение, че става дума за дълбока и същинска ненавист към Светата православна черква – моралната опора и източникът на интегритет на нашия народ. Става дума за война против вярата ни и за нищо по-малко. Бъдете подготвени, че в идващите месеци ще се води война против вярата и против църквата, само че ви убеждавам, че църквата още веднъж ще победи, тъй като „ портите адови няма да й надделеят. … Както и през 2013 година, главната експанзия, обвързвана с избора на идващия Български патриарх, е ориентирана против мен, вашият митрополит ” , уточни дядо Николай в изказването си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР