Обявиха за общодържавно издирване 17-годишната Ивана от Дупница, която е

...
Обявиха за общодържавно издирване 17-годишната Ивана от Дупница, която е
Коментари Харесай

„Тя без телефон не ходи никъде“: Обявиха 17-годишната Ивана за общодържавно издирване

Обявиха за общодържавно търсене 17-годишната Ивана от Дупница, която е в неопределеност към този момент четвърти ден. Над 150 служители на реда, жандармеристи и доброволци вземат участие в търсенето ѝ.

Издирването на 17-годишното момиче продължава

Последно момичето е засечено на камера покрай изхода на града. Единствената диря досега е откритото ѝ яке, в региона на основен път Е-79, наоколо до тунела край Дупница. Обхождат се покрайнининте на града. В акцията се употребяват и кучета, и термокамери. 

Снимка: bTV

Родителите на момичето със свито сърце чакат някаква вест за момичето си. Пред Българска национална телевизия изясняват, че тя на никое място не излиза без телефон.

„ Оставя си раницата дружно с телефона и споделя „ мама ще пристигна след това да ми вземе багажа “. Аз доколкото знам, тя без телефон на никое място не върви. Не знам и аз, по какъв начин го е оставила телефона, несъмнено е била доста гневна “, споделя Мария Иванова, майка на Ивана.

Снимка: bTV

Според родителите най-вероятно момичето е имало проблем в учебно заведение и това е евентуалната причина да изчезне. Според майката то се е пробвало да се свърже с нея, евентуално сега, в който е говорила с класната ѝ ръководителка.

„ Тогава в същия миг, когато се обажда класната, Ивана желае телефон от някаква жена пред Военната болница, обаче моят телефон дава заето. Може би е желала да ми изясни какво е станало, само че не може да се свърже. След това звънях на другата жена, само че тя не ми отговори “, споделя майката.

Ивана Георгиева е в неопределеност от четвъртък следобяд

В акцията по издирването на Ивана се включват десетки доброволци. 

„ Проблемът е в това, че мина доста време към този момент. To в четвъртък е изчезнало, което значи, че времето е доста, последните камери, които са я видели е била доста леко облечена, без хранителни запаси, без нищо и това е доста рисково и ужасно “, споделя един от доброволците.

„ Благодарни сме на хората, които ни търсят детето. Дано го намерят! Моля се на Господ, не знам, къде и аз да диря, не знам “, споделя бащата на Ивана.

Акцията по търсене на момичето продължава

В Дупница се разяснява, че изчезналото момиче е било подложено на тормоз от съучениците си. За проблемите в учебно заведение споделя и кметът на Дупница Първан Дангов, който е назначил и инспекция на образователното заведение от на следващия ден.

Снимка: Фейсбук

„ Децата и в учебно заведение са жестоки. Това, което имам като предварителна информация е, че са и се подигравали, изолирали са я последната седмица. Тя е имала херпес на устата и са и казвали „ ти си болна “ и „ никой няма да приказва с теб “, споделя Дангов.

Според него има редица пропуски, които са довели до изгубването на момичето.

Тя е в неопределеност от 15 февруари

„ До мен доближават сведения, че това дете в действителност е имало здравословен проблем. Неглижиран, къде от родителите, къде от психолозите, къде от шефа. За мен не е обикновено, детето да излезе, да си остави телефона на класната и тя да не споделя нищо “, добавя кметът на Дупница.

Издирването на 17-годишното момиче продължава под надзора на действен щаб на Районното полицейско ръководство в Дупница, което координира екипите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР