Обявиха прогнозата за времето за новата септемврийска седмица от 23-ти

...
Обявиха прогнозата за времето за новата септемврийска седмица от 23-ти
Коментари Харесай

Обявиха прогнозата за времето за новата седмица

Обявиха прогнозата за времето за новата септемврийска седмица от 23-ти понеделник до 28-ми събота.

От Националният институт по хидрология и метеорология съобщиа прогнозата за понеделник, а тя е за преобладаващо слънчево време. В утринните часове тук-там в котловините ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд над Западна България ще има раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, по Черноморието: 14°-18°, а оптималните – сред 23° и 28°.

Очакванията за вторник също са да е най-вече слънчево, по здрач над Западна България облачността ще стартира да се усилва. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се затопли.

В сряда през страната ще премине атмосферно разстройване. Над Западна България облачността ще е забележителна, тук-там ще превали и прегърми. Над източната половина от страната ще е най-вече слънчево, там ще продължи да духа до сдържан югоизточен вятър, а в западните региони вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад и дневните температури едва ще се намалят.

В четвъртък и петък ще е най-вече слънчево, в утринните часове тук-там в котловините ще има понижена видимост. Температурите ще се покачат и през втория ден оптималните ще бъдат най-вече сред 28° и 33°.

В събота в по-голямата част от страната ще се задържи най-вече слънчево и топло с до сдържан южен вятър. Над Западна България облачността ще се усилва и до вечерта тук-там там ще завали дъжд, а вятъра ще се ориентира от северозапад и ще стартира да нахлува леден въздух.

Графика: Национален институт по метеорология и хидрология

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР