Обявиха частично бедствено положение в град Враца и квартал “Бистрец”.

...
Обявиха частично бедствено положение в град Враца и квартал “Бистрец”.
Коментари Харесай

Невиждан апокалипсис в Северозапада! Всичко е под вода във Враца, а във Вършец...

Обявиха отчасти бедствено състояние в град Враца и квартал “Бистрец”. Причината са поройните дъждове. За миналото денонощие количеството на преваляванията във Враца доближи над 80 л/кв.м. Нанесени са материални вреди, оповестиха от общината.

Екипите на БКС и Пожарна сигурност работят по отстраняването на вреди и отводняването на проблематични сектори. Същевременно, от началото на седмицата, чиновниците на общинското дружество почистваха дъждоприемни шахти в града.

Преустановено е придвижването по бул. “Васил Кънчов” (посока София), в региона на кръстовището с ул. “Георги Апостолов”. В момента екипите работят по отвеждането на водата.

Затруднено е придвижването и по пътя за пещера Леденика. Служители на локалната администрация правят огледи по места, като непрекъснато се наблюдават и равнищата на речни корита и язовири на територията на общината.

Дъждът повреди улици и тротоари с изключение на във Враца и в други обитаеми места в Северозападна България. На места дъждът доближи до 105 л/кв. м. Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние за града и квартал “Бистрец”.

От село Вършец бе публикуван клип, на който се вижда по какъв начин камион изчезва в дере. Машината бива отнесена от придошлата вода.

Мазетата на няколко къщи в село Чупрене, област Видин са наводнени. На място има екипи на пожарната, които отводняват. Хората описват, че по-късно водата още веднъж прониква.

Местната река също е придошла.

В село Вършец улици са наводнени, а от силата на водата бе отнесена и машина.Проливните дъждове от последните 24 часа усилиха рекордно равнището на река Ботуня, която минава край Вършец.Малко преди обед приливната вълна удари квартал Заножене. Живеещи там оповестиха за отнесели леки коли и камиони, като има и доста наводнени къщи. Вече няколко часа ситуацията е сериозно.


Огромната водна маса е отнесла 2 пешеходни моста и един за коли. Нивото съвсем е достигнало огромния мост при ВЕЦ-а.
Под вода са огромна част от пътищата в региона и това основава усложнение пред реагирането на избавителните екипи. Ако дъждовете продължат не е изключено в община Вършец да бъде оповестено бедствено състояние.

Кадри бяха публикувани от очевидци в мрежата.

Припомняме, че както БЛИЦ писа съгласно прогнозата на синоптиците времето през днешния ден ще остане динамично. Над доста региони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност.

Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР