обяви кои са 18-те астронавти - 9 мъже и 9

...
обяви кои са 18-те астронавти - 9 мъже и 9
Коментари Харесай

Сред тези мъже и жени са следващите астронавти, които ще летят до Луната

обяви кои са 18-те астронавти - 9 мъже и 9 дами, които ще преминат подготовка за стратегия " Артемида ". Двама от тях - жена и мъж, ще са идващите, които ще летят до Луната - най-късно до 2024г. по проектите за момента. Те са бяха показани от вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс в края на последното му председателстване на Националния галактически съвет.
Представянето беше излъчено онлайн по телевизионния канал на галактическата организация. Съобщението беше направено в галактическия център " Кенеди " във Флорида, под една от трите останали лунни ракети " Сатурн V " от програмата " Аполо " от 60-те и 70-те години на предишния век. Ето и късата версия:

Пенс означи, че астронавтът Джийн Сърнън повече от всичко е желал да не бъде " последният човек ", стъпил на Луната. Сърнън, починалият пълководец на " Аполо 17 ", е последният от общо 12 мъже, които са стъпвали на лунната повърхнина. Това се случва на 14 декември 1972 година
" Той прекара остатъка от живота си, застъпвайки се за завръщането на Америка на Луната. Ние ще почетем паметта на Джийн Сърнън ", съобщи Майк Пенс пред ограничавания брой посетители, застанали на няколко крачки един от различен.
На събитието участваха петима от астронавтите, които излязоха на сцената със защитни маски.
Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн на собствен ред съобщи, че към групата ще се причислят още астронавти. Към сегашния миг американското галактическо ръководство разполага с 47 настоящи астронавти, отбелязва.
:
Половината от астронавтите имат летателен опит. Двама от тях в този момент се намират на Международната галактическа станция (МКС) - Кейт Рубинс и Виктор Глоувър. Елитната група включва също участничките в миналогодишната първа в историята напълно дамска галактическа разходка - Кристина Кох и Джесика Миър. Групата е относително млада, като множеството от астронавтите са трансферирали 30-те и 40-те. Най-възрастният е на 55 години, а най-младият - на 32. Само двама от тях - Джо Акаба и Стефани Уилсън, са взели участие в задачи на старите галактически совалки на НАСА.
" Историята е страхотна, само че ние сме тук, с цел да гледаме към бъдещето ", показа Акаба пред кореспонденти след представянето.
Списъкът включва още неколцина опитни астронавти - Киел Линдгрен, Ан Макклейн и Скот Тингъл, които също са обитавали на МКС.
" Ние сме мечтатели, само че на първо място сме реализатори ", съобщи Макклейн. Желанието на астронавтката е деца от всички среди да виждат разнообразието в лунния екип: " Вратите са отворени, елате след нас ", гласи апелът на Ан Макклейн.
Сред астронавтите, които занапред ще се насочат към космоса, са Кайла Барън, Раджа Чари, Матю Доминик, Уди Хобърг, Джони Ким, Никол Ман, Джасмин Могбели, Франк Рубио и Джесика Уоткинс.
Ето и късото им показване:
Джоузеф Акабае определен за астронавт на НАСА през 2004 година Той е прекарал 306 дни в космоса. Преди да пристигна в НАСА, той е преподавал математика и естествени науки в гимназията.
Кайла Баръне определена за астронавт през 2017 година Лейтенант от Военноморски сили на Съединени американски щати.
Раджа Чарисе причисли към астронавтския корпус през 2017 година Полковник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Тестови водач на F-15E и F-35, преди да пристигна в НАСА.
 НАСА купува материал от Луната на цени от един $ НАСА купува материал от Луната на цени от един $
НАСА подписа контракти с четири компании за взимане на проби от Луната за сумата от 1 до 15 000 $. Това са най-ниските цени, които...
Матю Доминике определен за астронавт през 2017 година Той също е приключил в американската Naval Test Pilot School, където е бил тестови водач.
Виктор Глоувъре определен за астронавт през 2013 година В момента е водач на Crew-1 Dragon, бордов инженер на Експедиция 64 на борда на Международната галактическа станция.
Уорън Хоббурге астронавт от 2017 година Преди да пристигна в НАСА, той е бил помощник в Масачузетския софтуерен институт.
Джони Ким е астронавт от 2017. Преди НАСА е бил " морски тюлен ".
Кристина Хамак Кохе определена за астронавт през 2013 година и държи върха за най-дълъг индивидуален галактически полет от жена, с 328 дни в космоса и шест галактически изхода.
Кийел Линдгрене определен за астронавт през 2009 година Той прекарва 141 дни в космоса и прави две галактически разходки.
 ЕКА и НАСА дружно ще изследват Луната ЕКА и НАСА дружно ще изследват Луната
Европейската галактическа организация (ЕКА) и НАСА подписаха меморандум, който планува НАСА да изведе на задача до Луната трима европейски а...
Никол А. Мансе причислява към астронавтския корпус през 2013 година и сега се образова като водач за полетния тест на екипажа на CST-100 Starliner на Boeing. Тя е подполковник от морската пехота
Ан Макклейн се причислява към астронавтския корпус през 2013 година Тя прекара 204 дни в космоса и организира две галактически разходки. Подполковник от армията, старши армейски летец, водач за тестване на хеликоптери от Военноморски сили
Джесика Меире определена за астронавт през 2013 година Тя е прекарала 205 дни в космоса и е направила три галактически разходки. Има магистърска степен по галактически проучвания и докторска степен по морска биология. Преди да пристигна в НАСА, тя учи физиологията на животните в рискови среди.
Жасмин Могбели е астронавт от 2017 година Морски пехотинец, има магистърска степен по аерокосмическо инженерство.
Кейт Рубинсе определена за астронавт през 2009 година и сега обикаля към Земята във втория си полет на борда на Международната галактическа станция.
Франк Рубиое астронавт от 2017 година Подполковник от армията. Преди да пристигна в НАСА, той е служил и като водач на хеликоптер Blackhawk.
 НАСА разкрива вълнуващо изобретение за Луната на 26 октомври НАСА разкрива " вълнуващо изобретение " за Луната на 26 октомври
„ Вълнуващо ново изобретение “ за Луната ще бъде разкрито от учените на НАСА на конференция идната седмица в понеделник...
Скот Тингъл е астронавт от 2009 година Военноморският капитан е прекарал 168 дни в космоса и е направил една галактическа разходка.
Джесика Уоткинс се причисли към астронавтския корпус през 2017 година Преди да стане астронавт, тя е докторант в Калифорнийския софтуерен институт.
Стефани Уилсъне определена за астронавт през 1996 година Ветеран с три полета с галактическа совалка, тя е прекарала 42 дни в космоса
стратегия Артемида
НАСА оповести напролет на 2019 година, че новата й стратегия за асимилиране на Луната ще носи името на богинята Артемида - сестра-близначка на Аполон, " кръстник " на задачите " Аполо ".
Програмата ще протече на три стадия. На последния от тях НАСА възнамерява връщането на астронавти и изпращането на първата жена на Луната през 2024 година и отправянето им към Марс в средата на 30-те години на сегашния век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР