Обявената грипна епидемия в Ямболска област остава в сила до

...
Обявената грипна епидемия в Ямболска област остава в сила до
Коментари Харесай

Грипната епидемия в Ямболска област остава в сила до 28 януари 

Обявената грипна зараза в Ямболска област остава в действие до 28 януари в това число, заяви шефът на РЗИ доктор Лиляна Генчева. Решението е взето на днешното съвещание на Регионалната комисия за битка с грипа и с острите респираторни болести, след записана заболеваемост от 21 до 23 януари от 225 души на 10 000 население.

Продължава спазването на подхванатите ограничения против болестта: образователните заведения в петте общини на региона ще бъдат затворени до 28 януари, детските ясли и градини реализират непоколебим надзор при приемането на децата и вземат спомагателни ограничения за стерилизация. Прекратени са свижданията в здравните заведения, спрени са плановите интервенции, личният състав наложително носи маски, постанова се непоколебим надзор върху дезинфекцията и стерилизацията в отделенията и нараснала подготвеност за приемането на заболели от грип, уточни доктор Генчева.

Най-голяма е заболеваемостта на децата от 0 до 4 години, следвани от възрастовите групи от 5 до 14 и от 15 до 29 години. От изследваните до момента проби е открито, че грипът е от вид А. Четири проби са посочили съществуването на варианта H3N2 - "Мичигън ", а една - H1N1 "Сингапур ", разясни шефът на Регионалната ревизия в Ямбол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР