Обявена от прокуратурата за незаконна такса за детска градина ще

...
Обявена от прокуратурата за незаконна такса за детска градина ще
Коментари Харесай

Гласуват наново такса за детска градина, отменена от съда

Обявена от прокуратурата за противозаконна такса за детска градина ще бъде една от значимите тематики за днешното съвещание на Общинския съвет във Велинград. Текстът е част от Наредбата за локалните налози и такси. Гласи, че таксата се заплаща и за времето, когато детето не посещава детска градина. Това обаче опонира на Правилника за използване на Закона за националната поддръжка. Това стана причина да бъде нападнат от прокуратурата. Последва правосъдно решение да бъде анулиран.

Припомняме, че Велинград беше една от десетките общини, в които инспекция на Върховната административна прокуратура през август тази година разкри нарушавания при определянето на месечните такси - Столична община, общините Пловдив, Велинград, Несебър, Стара Загора, Димитровград, Плевен, Ботевград, Хасково, Ловеч, Велико Търново, Созопол, Шабла, Горна Оряховица, Айтос, Горна Малина, Царево, Луковит и други. За 43 наредби е открито, че опонират на нормативни актове от по-висок сан - Конституция, Закон за локалните налози и такси /ЗМДТ/, Закон за предучилищното и учебното обучение и други

Съветниците ще разискват още изтегляне на на заем от Фонд ФЛАГ за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройките на общината, различен заем за осъществяване на плана за нова визия на централната градска част, откриване на нова подготвителна група за образование на 5-6 годишни деца в градина „ Юрий Гагарин “, предписание с общински парцели и други.

Заседанието ще бъде в Туристическия информативен център. Започва в 9,30 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР