>ОБЯВАВ изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на

...
>ОБЯВАВ изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на
Коментари Харесай

Награда на НС на БСП За политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“

> ОБЯВА
В осъществяване на решенията на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия от август 2006 година и от 01 юли 2024 година, Националният съвет на Българската социалистическа партия афишира, че стартира набирането на оферти за установяване на носителя за 202 4 година на Наградата на Народно събрание на Българска социалистическа партия за политическа публицистика и журналистика „ Георги Кирков - Майстора “.
Съгласно статута на премията, за нейни носители могат да бъдат предлагани публицисти и журналисти, които поредно отстояват левите хрумвания в политическия, икономическия, обществения и духовния живот на обществото; имат значителен принос за разпространение на политиката и за разширение на въздействието на Българска социалистическа партия и левицата в обществото; посветили са своите креативен изяви на значими публични проблеми; с изявите си пазят националното достолепие и силата на левите политически и обществени хрумвания. Номинираните ще бъдат оценени по техния висок професионализъм, подготвеност и изчерпателност, по защитаваните ясни политически, цивилен и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно наличие в общественото пространство.
Право да бъдат препоръчани за присъединяване в състезанието имат български публицисти, журналисти, писатели, учени и общественици, които през последните години имат постоянни изяви в българските печатни и електронни медии и създават значими за обществото, Българска социалистическа партия и левицата проблеми.
Право да предлагат претенденти за носители на премията имат комисиите и препоръките на Народно събрание на Българска социалистическа партия, общинските/районните и регионалните препоръки на Българска социалистическа партия, управленията и креативните колективи на средства за всеобща информация, креативен организации и съюзи, изявени публицисти и журналисти.
За всеки номиниран за премията до 19 юли 202 4 година в Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде изпратено на веществен и електронен притежател стимулирано предложение, съпроводено с биографична и  креативна информация за претендента . Всички номинации ще бъдат прегледани от комисия на Народно събрание на Българска социалистическа партия, в която са включени досегашни носители на премията, ръководители на креативен съюзи и представители на Народно събрание на Българска социалистическа партия, основни редактори, шефове и издатели на партийни медии. Предложението на комисията за установяване на носителя на премията ще бъде импортирано за одобряване в ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия до 23 юли 2024 година Носителят за 2024 година на Националната премия за политическа публицистика и журналистика „ Георги Кирков - Майстора “ ще бъде разгласен на 2 7 юли 202 4 година по време на Националния събор „ Бузлуджа `202 4 .
За повече информация и информации за състезанието се обръщайте към сътрудниците  Съвета на Народно събрание на Българска социалистическа партия по духовна сфера, просвета и медии, София 1000, ул.„ Позитано “ №20, на телефони 02/8107219 и 0884500998.
Документите с предложенията за номинираните се внасят на веществен притежател в отдел „ Деловодство “ на Народно събрание на Българска социалистическа партия или по имейл: до 1 9 юли 2024 година в това число.
03 юли 2024 г.                                                                
Изпълнително бюро на Националния съвет на БСП
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР