Обясних как функционира газовият пазар. Не съм обвиняем. Нормално е

...
Обясних как функционира газовият пазар. Не съм обвиняем. Нормално е
Коментари Харесай

Над 5 часа разпитваха уволнения шеф на „Булгаргаз“, но не е обвиняем, само свидетел

Обясних по какъв начин действа газовият пазар. Не съм обвинен. Нормално е в последна сметка да продължи толкоз разпитът, тъй като е характерен бизнес. Трябваше да отговоря на всички въпроси. На всички въпроси съм дал отговор, касаещи договорите и доставките. Нямам терзания, тъй като сме безусловно изрядни. Този бизнес се контролира и от регулатора, няма какво да се тормозим. Това съобщи отстраненият началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов след разпита в прокураурата, който продължи повече от 5 часа.

Павлов сподели, че са оставили компанията в изрядно положение – с платени сметки, с предплатен азерска газ, на 60%, както е според контракта с „Газпром“, предплатени доставки. По думите му топлофикационните сдружения би трябвало да се компенсират, защото заради мораториума цените са били замразени и ще се отвори дупка, която ще се отрази на „Булгаргаз“.

Павлов обаче посочи, че това не може да се приписва на остарялото управление, тъй като то е оставило сдружението в чудесно финансово положение.

„Топлофикационните сдружения няма да устоят, в случай че не се създадат компенсации“, разяснява още Павлов.

Той обяснил на прокурорите ценообразуването, активността на КЕВР. „Министърът на енергетиката стартира да проглежда по какъв начин става ценообразуването – „Булгаргаз“ не може да си измисля цени“, акцентира отстраненият началник на сдружението.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР