Обяснението на загубата на ГЕРБ е слабата кандидатура, която не

...
Обяснението на загубата на ГЕРБ е слабата кандидатура, която не
Коментари Харесай

Д-р Ружа Смилова: Естественият кандидат за кмет на София от страна на ГЕРБ бе Георги Георгиев

Обяснението на загубата на ГЕРБ е слабата кандидатура, която не можа да засилва техните гласоподаватели. Не би трябвало да се пропуща и умората от 18-годишното ръководство на София от ГЕРБ.

Това съобщи нощес в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът доктор Ружа Смилова, която разяснява извършения през вчерашния ден първи тур на локалните избори.

" Естественият претендент за кмет на София от страна на ГЕРБ бе Георги Георгиев. Борисов позволява такава неточност минимум за повторно. Предишната такава неточност на президентските избори и издигането на кандидатурата на ректора на СУ. Борисов се пробва да избяга от непопулярността на партиите, тъй като знае, че в България хората на харесват партиите и се пробва да компенсира този недостиг с хора, които не са свързани директно с ГЕРБ, само че това е неточност съгласно мен. Интересно е да следим по какъв начин Борисов ще отиграе този скандал с машинното гласоподаване, тъй като той се нарежда като един от главните основатели на този скандал. За мен този скандал утежни обстановката за ГЕРБ и то освен в столицата, а и в цялата страна. Този скандал даде един подтик на гласоподавателите на ПП-ДБ да отговорят на тази провокация ", добави тя.

" Трябва да следим дали Борисов ще продължи да нагнетява връзките в сглобката. За мен Борисов няма да призове намерено да се гласоподава за Васил Терзиев на балотажа. По-скоро ще каже да се гласоподава по съвест. В момента ГЕРБ няма изгода от раздробяване на сглобката и събаряне на държавното управление. ГЕРБ излизат по-слаби от изборите и нямат интерес от такива дейности. Пред страната има за решение и доста значими въпроси. Другото значимо е, че прогнозите за повишаване на резултатите на " Възраждане " не се сбъднаха. В София те са четвърти, както и на доста други места. Това демонстрира, че тази партия се крепи главно на водача си ", сподели още политологът.

" ЦИК би трябвало да понесе доста огромна рецензия за организацията на тези избори. ЦИК не си свършиха работата, само че и партиите не си свършиха работата. Една от главните функционалности на партиите да образоват своите симпатизанти на политическа просвета. Проблемът с невалидните бюлетини също е огромен. За мен е време да се отворят чувалите с невалидните бюлетини и да се разбере на какво тъкмо се дължи тази недействителност. Не е обикновено Върховен административен съд да няма дежурен състав по време на изборите и те заседаваха през днешния ден, което е малко след дъжд качулка ", прикани доктор Смилова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР