Обвиняемият за поръчковото убийство на Станка Марангозова Иво Масларов е

...
Обвиняемият за поръчковото убийство на Станка Марангозова Иво Масларов е
Коментари Харесай

Извънредно в Lupa.bg: Пипнаха сина на Масларова, издирван за убийство

Обвиняемият за поръчковото ликвидиране на Станка Марангозова Иво Масларов е арестуван в Германия и през днешния ден беше екстрадиран с полет до София, заяви Българска национална телевизия. Той е доведен наследник на някогашната обществена министърка и изтъкнат член на Българска социалистическа партия Емилия Масларова, само че не подържа никакви връзки с нея.

Масларов се укриваше от към година и е разгласен за търсене от Интерпол. Смяташе се, че се е открил в Гърция, само че очевидно е сменил местонахождението си. Бандитът е употребил подправен турски паспорт, твърди източник на Lupa.bg

Припомняме, че бизнесдамата беше показно разстреляна от моторист пред дома си до столичната Окръжна болница на 10 октомври 2019 година. Разследващите задържаха като уредник на покушението офицера от НСО Борис Иванов, а като причинител на убийството - Петър Костов.



За гарант е махленски Иво Масларов, който беше разгласен за търсене с алена бюлетина на " Интерпол " и европейска заповед за арест. Като претекст за мократа поръчка се сочи неуредени финансови връзки сред поръчителя Масларов и жертвата Марангозова.

Според източници на " По света и у нас ", преди минути Масларов е отдведен в ареста на Националното разследване и следва прокуратурата да изиска непрекъснатия му арест.

Припомняме, че 46-годишната бизнесдама бе убита на 10 октомври 2019 година в столичния жк " Младост ". Тя беше убита в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, до момента в който говорила по телефона с приятеля си Динко Геров. Трупът й бе открит точно от него, а до тялото на Станка имаше изкуствена бяла роза. Убиецът остави три гилзи на мястото на престъплението, а проектилите бяха открити в автомобила на Марангозова.

По-късно проверяващите оповестиха, че разстрелът е дело на проведена незаконна група. Поръчката за убийството пристигнала от Иво Масларов, който имал неуредени финансови връзки с Марангозова. Той обаче се укри и бе разгласен за търсене.



Убитата Станка Марангозова

Подполковникът от Националната работа за защита (НСО) Борис Иванов пък разпределял дилемите сред участниците в групата, обяснявал детайлите, като той е приел и поръчката за убийството. В колата му било открито устройство за следене и подслушване. На съд като физически причинител на убийството е предаден Петър Костов. В хода на следствието са събрани доказателства, че на 10 октомври 2019 година той е наблюдавал жертвата до блок в столичния кв. " Младост ". Спрял с мотоциклет до колата на дамата, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета Костов държал револвер със заглушител. След като Станка Марангозова свалила стъклото, той създал три изстрела. На жертвата били породени три огнестрелни пострадвания на главата, които довели до гибелта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта.

Четвъртият обвинен е Веселин Данов, по-известен като Весо Брадата, който съгласно разследащите, е обезпечил финансови средства, които посредством Иво Масларов са били предадени на подполковник Иванов и на стрелеца Петър Костов. Брадата, Масларов и Иванов са предадени на съд като подбудители и помагачи в осъществяване на закононарушението. За закононарушението са били набавени револвер и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 година е открит благодарение на водолази във водоем край софийското село Чепинци.



Офицерът от НСО Борис Иванов, който бе задържан за убийството на бизнесдамата

46-годишната бизнесдама е била следена близо месец, в това число с потребление на механически средства - тракер за установяване на местонахождението й. Петър Костов е опитал да прикрие следите от закононарушението като изгорил облеклата си. След убийството незаконната активност на обвинените е траяла. Освен като подстрекател и помощник в осъществяването на убийството, някогашният чиновник на НСО е притеглен към наказателна отговорност за държане на опиати и на муниции, както и за присъединяване в проведената незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции.

В хода на следствието са разпитани над 50 очевидци, осъществен е следствен опит и голям брой експертизи - съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и други

За преднамерено ликвидиране, осъществено с користна цел и със средства, рискови за живота на мнозина, законът планува наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР