Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който е кандидат за депутат от

...
Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който е кандидат за депутат от
Коментари Харесай

Божков откри предизборната си кампания от...Барселона

Обвиняемият предприемач Васил Божков, който е претендент за народен представител от " Българско национално обединяване - БНО ", откри предизборната си акция (по негови думи) с малко включване с видео онлайн в профила си във фейсбук. Това, което провокира интерес обаче, не е посланието му, а че към обявата е маркирано местонахождение Барселона, Испания. Малко по-късно то беше променено на Барселонета - квартал в града.

Повече от година Божков живее в Обединените арабски емирства и до момента твърдеше, че ще се върне в България, когато е спокоен, че може да се пази и че се опасява, че нещо ще му се случи в ареста тук.

Затова промяната на страната провокира интерес, само че до този миг няма публична информация дали в действителност към този момент е отвън Дубай. ПР-ът му не отговаряше на мобилния си телефон, а самият той не е дал отговор досега на въпроси на " Дневник ", изпратени по мейл.

За него прокуратурата издаде още предходната година Европейска заповед за арест, по силата на която би трябвало да бъде арестуван сега на влизането си в която и да е страна от Европейски Съюз и екстрадиран и разследван за 18 обвинявания в България.


На 10 март обаче Съдът на Европейския съюз, че Европейска заповед за арест се издава от България, защото не е обезпечена задоволително обективна процедура, по която упрекнатият да може да се отбрани преди осъществяването ѝ в друга страна.

Най-важната последица от това решение за България е, че то е съображение всички висящи все още и неизпълнени Европейски заповеди за арест, издадени за наказателно гонене от прокурор, да бъдат отхвърлени . Междувременно няма настоящ парламент, който незабавно да промени закона и да вкара прелиминарен правосъден надзор на настояванията за Европейска заповед за арест тъй че българската процедура да дава отговор на европейските стандарти и условия. Такава заповед е издадена и за Васил Божков, а незабавно след решението на съда той реагира с обява и фотография с надпис: " Идвам ".

В обявата тогава той твърди, че Уестминстърският съд в Лондон е прекратил всички каузи от България, формирани от Иван Гешев и неговите прародители по европейски заповеди за арест. Тази информация към момента няма публично удостоверение.

Тогава Божков акцентира, че даже и да има заповед, издадена за неговия арест, тя към този момент е негодна. От прокуратурата към момента няма публична реакция по тематиката.

Видео обръщението е напълно с предизборно наличие и в него Божков приканва българите да създадат верния избор като го поддържат за депутат. Васил от столичния 25-и многомандатен изборен регион в София, където е така наречен лидерска борба и и Корнелия Нинова. Той е лидер на листата на партията " Българско национално обединяване - БНО ", чийто ръководител Георги Георгиев отстъпи регистрацията си на платформата " Българско лято ", се вижда от регистрациите в районната комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР