Обвинителният акт срещу заподозрените за побоя над журналиста Слави Ангелов

...
Обвинителният акт срещу заподозрените за побоя над журналиста Слави Ангелов
Коментари Харесай

Делото за побоя на Слави Ангелов влезе в Спецсъда. Поръчителите отсъстват

Обвинителният акт против обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов е импортиран в Специализирания съд обвинителния. Обвиняемите са трима – близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев. За тях прокуратурата твърди, че са физическите причинители.
Повдигнати са им три обвинявания. Те са, че сред януари 2019 година и 23 април 2020 година са се договорили да правят побои за обир, както и че на 17 март 2020 година в София са нанесли на Ангелов голям брой тежки пострадвания. Те са упрекнати също и за владеене на опиати.

От Спецпрокуратурата показват, че закононарушенията са с висока социална заплаха и поради това проверяващите са положили големи старания да открият причинителите.

Засега не е ясно дали лицето Ивайло Серафимов, което се появи в показания пред арбитър за готвен атентат против премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, ще свидетелства и против упрекнатите за побоя над основния редактор на „ 168 часа “. Именно това лице разкрива по какъв начин се е стигнало до поръчката за побоя. Ако, несъмнено, версията му е вярна, тъй като близки до държавното обвиняване считат, че на този човек е доста рисковано да се има вяра. В показанията си той показва и поръчителите на нападението, само че прокуратурата не афишира техните имена.

Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев бяха арестувани на 23 април 2020 година Двама от тях сега са с мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Третият обвинен е с парична гаранция от октомври поради влошено здравословно положение. Предстои съдът да насрочи дата, на която да се организира първото, разпоредително съвещание по делото.

На 17 март основният редактор на вестник " 168 часа " Слави Ангелов беше атакуван и пребит от няколко души на столичния бул. " Дондуков " и бе откаран по неотложност в болница „ Царица Йоана ".

Една от първите версии на проверяващите бе, че става дума за поръчка за нахлуване поради работата му като публицист. Бяха арестувани ултраси на " Левски " като в началото в ареста се оказа седем души, арестувани в кварталите " Подуяне " и " Бенковски ", като четирима от тях са ММА бойци. В следствие няколко души бяха освободени, а в ареста останаха близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР