Обвинител №1 е изпратил писма до Генералния секретариат на Съвета

...
Обвинител №1 е изпратил писма до Генералния секретариат на Съвета
Коментари Харесай

Гешев се оплака в Брюксел от Сърбия заради проваления арест по случая “Nexo”

Обвинител №1 е изпратил писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа, Европейския комитет по проблемите на престъпността, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата. 

 

Скандалът получи нов подтик предходната седмица, когато прокуратурата заяви, че е получила информация от националното бюро на “Интерпол ” в Белград, че Тренчев и Кънчев са пристигнали в Белград с полет от Дубай, като съгласно следващата порция публикувани от обвиняването чатове излиза наяве, че двамата готвят среща с някогашният банкер Цветан Василев. Същия ден на съображение на Европейската спогодба за екстрадиция са изпратени незабавно посредством Интерпол и до сръбските управляващи преводи на сръбски език на молбите за оповестяване за интернационално търсене и краткотрайно задържане на обвинените, пишат от прокуратурата.

 

В писмото на основния прокурор Иван Гешев се показва, че Сърбия не е изпълнила задължението от Европейската спогодба за екстрадиция и не е подхванала незабавни дейности за краткотрайно задържане на търсените лица и незабавното известяван на България за резултата от изпратените молби до сръбските управляващи по повод двамата. 

 

" Случаят е невиждан, до момента подобен проблем с несъблюдение на интернационален контракт в региона на наказателното право не е открит в нашата процедура ", написа в писмото на прокуратурата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР