Обвиненията срещу разследващия журналист Иван Голунов от сайта Медуза са

...
Обвиненията срещу разследващия журналист Иван Голунов от сайта Медуза са
Коментари Харесай

Всички обвинения срещу руския журналист Иван Голунов са снети

Обвиненията против проверяващия публицист Иван Голунов от уеб страницата " Медуза " са снети и той ще бъде освободен от домакински арест, заяви съветският министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев.

Голунов бе арестуван на 6 юни и упрекнат в разпространие на опиати. Журналистът бе обичай и държан 12 часа в ареста без среща с юрист. Той отхвърляше да е имал опиати и събитията повдигнаха съмнения измежду правозащитници, че казусът може да е инсцениран. Самият публицист и сътрудниците му от " Медуза " настояват, че опиатите, открити у него при задържането му, са били подхвърлени от полицията.

Задържането му провокира гневна социална и медийна реакция, след която на 8 юни съдът го сложи под домакински арест.

" След биологични, криминалистически, дактилоскопични и генетични експертизи беше взето решение за преустановяване на наказателното следствие против жителя Иван Голунов тъй като не бе потвърдено присъединяване му в осъществяване на закононарушение. Днес той ще бъде освободен от домашния арест, а обвиняванията против него снети ", съобщи Колоколцев, представен от ТАСС

Във връзка със случая е почнало вътрешно следствие. Министърът заяви, че чиновниците не вътрешното министерство, ангажирани с делото против журналиста, са отстранени от осъществяване на служебните си отговорности до довеждане докрай на следствието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР