Обвиненията на страната ни в подклаждане на антияпонски настроения са

...
Обвиненията на страната ни в подклаждане на антияпонски настроения са
Коментари Харесай

Токио иска да забрави срамното поражение от съветската армия през август 1945 г

Обвиненията на страната ни в подклаждане на антияпонски настроения са погрешни и лицемерни

Нервната реакция на формален Токио на възобновяване на „ Деня на успеха над милитаристична Япония “ в регистъра на Дните на военната популярност на Русия можеше да бъде предстояща.

Свикнали с обстоятелството, че някогашните кремълски водачи по всевъзможен метод защитаваха „ богатата Япония “ от припомнянето на нейната роля в разгръщането на кървавата Втора международна война и срамното проваляне на „ свещената нация Ямато “, японските политици възприеха решението на Москва да възвърне историческата правдивост като още един сигнал, че тя повече няма да толерира враждебната агитация и политика на нашия далекоизточен комшия. Докато те се преструват, че Русия е не запомнила за военните закононарушения на японския нацизъм и милитаризма.

В отговор Токио прибягна до заплашване, че законът, признат в Русия в Деня на успеха над милитаристична Япония, може да провокира антияпонски настроения в Русия и антируски настроения в Япония. Това съобщи на конференция генералният секретар на кабинета на министрите на Япония Хирокадзу Мацуно.

По думите на политика, Япония постоянно показва на вниманието на Русия позицията си по отношение на резултатите от Втората международна война. Мацуно твърди, че този ход ще подхрани антируските настроения измежду японския народ. Генералният секретар на държавното управление акцентира, че японските дипломати са призовали Русия да не основава " ненужна борба сред народите ". „ Това е извънредно тъпо “, сподели той.

Що се отнася до „ позицията на Япония по отношение на резултатите от Втората международна война “, тя се състои в непризнаването и изкривяването на тези резултати, на първо място териториалните. Не става въпрос единствено за реваншистки искания към суверенните земи на Русия, които жестоко нарушават интернационалните документи от военния и следвоенния интервал. Японското държавно управление също по този начин предявява искания към островите Докдо (Такешима), върнати на Република Корея след войната, и също по този начин продължава, съгласно КНР, да окупира нелегално островите Диаою, /Сенкаку на японски/, които в началото са принадлежали на Китай.

Лъжливи и лицемерни са „ страховете “ на японското държавно управление, че признатият в Русия закон де факто ще докара до нагнетяване на антируските настроения измежду японския народ. Защото през целия следвоенен интервал ръководещите кръгове на Страната на изгряващото слънце и техните бойни отряди от самите профашистки ултрадесни организации са правили това. Които съвсем всекидневно се стоварват върху японците по улиците на Токио и други японски градове, сеейки ненавист към страната и народа ни, подсилена от най-мощните високоговорители, с искане съветските дипломати и чиновници на съветски институции в тази страна „ да се махнат от Япония “, „ върнете всички Чисима (Курилски острови) и Карафуто (Южен Сахалин). “

Истинска вакханалия се провежда годишно в цялата страна с поддръжката на едрия бизнес и управляващите на по този начин наречения „ ден на северните територии “, публично утвърден от държавното управление. Когато освен ултрадесни групи насочат реваншистки претенции към страната ни, само че и се организира формален конгрес под антируски лозунги с присъединяване на министър-председателя, министъра на външните работи, депутати от всички парламентарни партии и обществеността.

Не по-малко шумно се " чества " в Япония датата на формалното влизане на Съветския съюз, по многочислените претенции на съдружниците - Съединени американски щати, Англия и Китай, във войната с Япония, с цел да принуди японските милитаристи, които не желаеха да капитулират даже след атомната бомбардировка на Хирошима, да сложат оръжие допустимо най-скоро.

Спомням си по какъв начин през годините на моята работа в Япония всяка година на 9 август стълбовете в региона на посолството на Съюз на съветските социалистически републики бяха покривани с мръсножълти листовки, изобразяващи руски боец със страшна усмивка и картечница в ръце, газещ японската земя с ботуша си.

И това макар обстоятелството, че, както към този момент беше маркирано, кракът на руския, сходно на съветския боец, в никакъв случай не е влизал на територията на японската метрополия. А руските самолети и кораби в никакъв случай не са бомбардирали японски градове.

И по този начин, кой, господа и сановници от японското държавно управление, съзнателно разпалва антируските настроения в Япония? Нищо сходно против Япония в никакъв случай не е осъществявано в Русия и не се прави. А признатият закон, както се отбелязва в обосновката му, въобще не е ориентиран против модерна Япония и нейния народ, а е навреме увещание на ръководещите в Страната на изгряващото слънце за съкрушителното проваляне през 1945 година на японския милитаризъм, който пося голямо количество гибел и заличаване в Азия и Тихия океан.

Навременна, тъй като вие, дружно с вашия сюзерен, Съединените щати, не запомнили напълно неотдавнашното си, по историческите ограничения, проваляне, още веднъж се заехте да пресъздадете Япония като военна мощ за военна борба със прилежащите нации.

В Русия е известно по какъв начин с напъните на японските ръководещи среди популацията се третира в антируски, русофобски дух. Все отново това е японската статистика, която демонстрира, че през следвоенния интервал до 80% от интервюираните японци са дали отговор, че не изпитват другарски усеща към страната ни.

А в последно време, под въздействие на японските медии, лъжливо обвиняващи Русия в „ настъпателност “, тази цифра се приближава до 100 %. Според данните от изследване, извършено от японското държавно управление предходната есен, единствено 5% от японците имат позитивни усеща към страната ни. В същото време единствено 3,1% от интервюираните японци дефинират връзките с Русия като положителни.

Така че настоящето изкуствено отвращение на японското държавно управление не е нищо повече от опит, както се споделя, " да се трансферира виновността от болната върху хубавичко глава ". Само тези, които не желаят да схванат и признаят ролята на армията на Съветския съюз, посредством успеха си над нечовешкия японски режим, избавила живота на спомагателни стотици хиляди, в случай че не и милиони, поданици на азиатските страни, в това число японците. И ние, потомците на нашите героични татковци, предци и прародители, ще почетем и отбележим техния себеотрицателен героизъм на 3 септември.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР